marți, 3 decembrie 2013

Romania zilelor noastre...

 A venit iarna! A venit si a trecut si Ziua Nationala a Romaniei!
 In urma cu doua zile, cu totii am vazut pe toate posturile de televiziune o grandioasa parada militara. Cu ocazia implinirii a 95 de ani de la savarsirea Marii Uniri, guvernantii nostri au hotarat sa aloce un milion de euro pentru a ne impresiona cu cele mai noi si performante dotari ale Armatei Romane dar si cu prezenta unora dintre aliatii nostri din N.A.T.O. Probabil au vrut sa ne faca ca pentru o zi sa fim mandri ca suntem romani.
  Eu, sincer, as fi fost mai impresioanata daca de 1 Decembrie ne-am fi putut lauda cu noi si performante dotari in spitale si in toate institutiile medicale de stat si cu respectarea legilor in toate domeniile.
  In aceeasi zi pe un post tv era prezentata o tanara doctorita ale carei merite erau recunoscute in Italia iar prezentatoarea ne indemna sa fim mandri de acei romani ce au facut performanta peste hotare, eu as vrea insa sa ma mandresc cu performantele medicilor din tara.
As vrea sa nu mai aud de spaga din spitale, de erori medicale sau judiciare, de pacienti tratati inuman de personalul medical, de lipsa banilor si a dotarilor din aceste institutii.
  Zilele trecute am fost nevoita sa fac cateva radiografii in Policlinica din Focsani. Pe langa faptul ca m-au costat o suma destul de mare, chiar avand trimitere de la reumatolog, si ca am asteptat peste doua ore pana le-am primit, m-a frapat ca nu aveau la radiologie un scaunel pe care sa te asezi cand faci radiografii la maini si nu poti sta in picioare sau scarita care sa te ajute sa urci pe acea masa. Iar atitudinea personalului...Mi-au zis ca sunt norocoasa ca mi-au dat radiografiile cu zece minute mai devreme decat mi se spusese initial. Despre peretii scorojiti nici nu mai vorbesc...
Ar trebui si in asemenea situatii sa ne simtim mandri ca suntem romani?!
   Eu as fi foarte mandra daca cei cu afectiuni grave n-ar fi nevoiti sa se chinuie sa obtina bani de la C.N.A.S., de la Ministerul Sanatatii sau, mai rau, din donatii pentru diverse tratamente in strainatate si ar fi tratati in spitalele din tara, as fi mandra daca presedintele tarii sau alti demnitari s-ar trata, de asemenea, in tara si daca persoanelor cu dizabilitati li s-ar recunoaste potentialul si li s-ar oferi locuri de munca.
As fi mandra daca adolescentii si tinerii nu si-ar lua ca modele in viata pe smecherii cu masine scumpe ce obtin bani, nemunciti, foarte usor,  ci pe profesorii ce s-au chinuit sau se chinuie sa-i educe si pe medicii ce invata continuu pentru a fi la curent cu noutatile din domeniu si care considera ca ,,atentiile'' nu isi au locul in relatia medic-pacient.
  Deoarece astazi este Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati voi incheia dorind o viata mai buna tuturor celor ce au o dizabilitate!

2 comentarii:

 1. Buna,
  Vino si ia imagini miscatoare gif de Craciun foarte frumoase pentru blog!
  Magia sarbatorilor te va cuprinde chiar de astazi.
  Coltisor de Rai
  Valy

  RăspundețiȘtergere