miercuri, 5 februarie 2014

Consultatii ginecologice gratuite

   Vrâncencele vor putea beneficia de consultații ginecologice gratuite în cadrul unei campanii care se va derula în Focșani și în alte 16 orașe din țară. Începând cu 10 februarie și până pe 10 martie, pe baza unei programări telefonice, vrâncencele vor putea beneficia de consultații ginecologice gratuite. În Focşani, acestea vor fi acordate în cadrul cabinetului privat al medicului ginecolog Ion Săndulescu. Pacientele vor primi informații medicale, consultații ginecologice de rutină și diagnostic gratuit pentru depistarea și tratarea corectă a infecțiilor vaginale.
    Consultaţiile fac parte din Campania Națională Zilele V - Protejează-ți feminitatea!, derulată de organizația „Deci se poate”, fiind susținută de Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie. „Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar și de screening privind infecțiile vaginale, deoarece se estimează că, la un moment dat, până la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deși nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecții vaginale rămân nediagnosticate și există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic”, se arată într-un comunicat de emis de organizatorii campaniei.
    La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecţii genitale inferioare). Vaginitele infecţioase sunt infecţii vaginale și prezintă un tablou deseori acut, sever (cu inflamaţie locală), scurgeri vaginale, prurit, iritaţie, disconfort, furnicături, durere, senzaţii de arsură, disurie (arsuri la urinare) și dispareunie (durere în timpul raporturilor sexuale). De aceea, în cazul apariției simptomelor de infecție vaginală este foarte importantă programarea de urgență a unui consult medical în cel mult 1 săptămână de la apariția simptomatologiei. De asemenea, un tratament corect este esențial pentru vindecare și prevenirea recurenței.
    Mai mult, specialiștii spun că studii recente au arătat că infecțiile vaginale lăsate netratate sau automedicația duc la complicații, pe lângă creșterea potențialului de reinfecție și recăderi. Infecțiile vaginale cresc vulnerabilitatea la infecții și, eventual, cervicită (termen care include toate inflamațiile colului uterin), infertilitate dar și disconfort zilnic, persistent, infecții superficiale ale pielii și lista poate continuă.(sursa:Monitorul de Vrancea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu