luni, 3 februarie 2014

Vremea rea si inconstienta in trafic

  Cand aproape ca incepusem sa ne gandim la primavara, iarna iar ne-a luat pe nepregatite.
  Zapada, viscol, ger, blocaje in trafic, drumuri inchise, coduri portocalii sau chiar rosii...am vazut sau am ascultat, timp de zece zile pe posturile tv sau la radio. Si...foarte multa inconstienta...
  Cu totii am vazut la stiri oameni ce si-au lasat in strada masinile, ingreunand deszapezirea sau care au plecat la drum netinad cont de avertizarile meteorologilor si care au ramas blocati in nameti, uneori chiar insotiti de copii.
Stiu exista si cazuri in care disperarea provocata de anumite stuatii critice ii fac pe oameni sa riste dar de cele mai multe ori, acestia isi pun inutil viata in pericol.
Si mai grav e cand cei ce dau dovada de inconstienta sunt angajatii unor firme de transport in comun.
  Marti, fara sa vreau, am fost martora unor asemenea dovezi de inconstienta.
Dupa ce am aflat de la cei de la Comandamentul de Iarna ca drumul de la Bucuresti la Focsani a fost redat circulatiei, am apelat la o firma de transport pentru a ma intoarce din Bucuresti acasa.
Cu aceasta firma calatoresc de peste cinci ani dar niciodata nu au dat dovada de atata inconstienta.
In conditiile in care nu mai facusera curse in zilele precedente si deci nu stiau cat de bun sau rau e drumul, ei au incarcat microbuzul peste capacitatea lui, punind scaunele si pe mijloc.
Stiu ca cererea era mare dar niciodata de cand calatoresc cu ei, nu facusera asa ceva. In plus, soferul a vorbit tot drumul la telefon, nefolosind casti, laudandu-se chiar cat de multi pasageri are.
  De ce oare acesti oameni nu se gandesc ca sunt responsabili pentru viata pasagerilor? De ce oare nu sunt constienti ca e riscant sa sofezi doar cu o mana chiar si cand carosabilul e uscat, cu atat mai mult cand e ud si are gheata sau zapada?
Daca ar simti importanta responsabilitatii pe care o au, cu siguranta, n-ar incarca microbuzele peste limita lor, nu s-ar gandi sa aiba un profit mai mare, trimitand in curse, mai putine masini, incarcate cu mai multi pasageri...
  Au loc atat de multe accidente in care sunt implicate mijloace de transport in comun si totusi cei indreptatiti nu invata nimic din aceste lectii tragice.
  De ce oare unii nu inteleg ca viata e cel mai scump dar si ca e singurul ce nu poate fi inlocuit?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu