vineri, 7 martie 2014

Femeia in societatea contemporana

  In aceasta luna, odata cu venirea prmaverii, intreaga atentie e concentrata asupra femeii.
Mame, fiice, surori, sotii, iubite etc se bucura de aprecierea si respectul celor din jur in aceste zile...un bun prilej sa ne intrebam care este rolul lor, al femeilor in societatea contemporana? Se bucura acestea, cu adevarat, de aprecierea barbatilor in viata de zi cu zi? Sunt femeile egalele barbatilor?
  Desi suntem in mileniul III, femeia e inca cea care trebuie ,,sa stea la cratita''. Inca se considera ca treburile casnice, in general, sunt apanajul femeii. La fel si cresterea si educarea copiilor.
Egalitatea femeilor (cu barbatii, bineinteles) se rezuma la faptul ca in zilele noastre, multe femei au o cariera , la fel ca si barbatii,dar adesea, pentru aceeasi munca ele sunt platite mai putin. In plus, programul lor de lucru nu se termina odata ajunse acasa. Aici, ele au inca o norma de lucru. Trebuie sa gateasca, sa faca curatenie, sa plateasca facturi, sa faca cumparaturi si lectii cu copiii.
Ele sunt cele care isi fac griji, planuri pentru bunastarea familiilor lor mai des decat partenerii de viata.
Multe dintre ele nu mai ajung sa aiba timp pentru propria persoana. Se identificca cu rolul pe care il au in familie si nu mai reusesc sa se descopere, sa se cunoasca pe ele insele.
Se daruiesc in fiecare zi desi adesea uita cum e sa si primesti...
Nu numai ca nu sunt apreciate la adevarata valoare dar uneori ajung sa fie agresate fizic sau psihic de barbatii din viata lor.
Traiesc pentru copiii lor iar in unele cazuri la batranete sunt abandonate de acestia.
  E adevarat, exista si familii in care femeia este, nu doar apreciata si respectata pentru rolul ei  in sanul acesteia ci chiar ajutata sa-si indeplineasca acest rol dar, din pacate, aceste cazuri sunt minoritare in societatea romaneasca.
  Nu intalnesti prea des un barbat care sa gateasca sau sa faca curatenie, considerand ca asta e si datoria lui, nu doar a sotiei, iubitei sau mamei. Multi considera ca e sub demnitatea lor sa faca asa ceva iar la fel de multi nici macar nu se gandesc ca femeile din viata lor ar trebui apreciate, respectate, rasfatate si iubite in fiecare zi si nu doar pe 8 martie.
  Sensibile, ambitioase, harnice, creative , femeile au avut intotdeauna un rol important in progresul societatii din care fac parte desi de cele mai multe ori, au facut-o cu discretie din spatele barbatilor.
  La final, le doresc doamnelor sa fie inconjurate, intrega viata, de oameni care le apreciaza si le iubesc cu adevarat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu