miercuri, 17 decembrie 2014

Cuvant sau imagine?

  Iubesc cuvintele! Imi place sa le citesc si din cand in cand sa le folosesc in scris. Cat despre cele rostite...desi ma consider o persoana sociabila, nu cred ca posed ,,arta vorbirii'' dar fie ca ele sunt scrise sau vorbite intotdeuna pentru mine, cuvintele au avut o forta deosebita. Au avut puterea de a ma ajuta sau de a ma zdruncina atunci cand mi-au fost adresate sau cand doar le-am simtit transmitandu-mi ceva (desi nu-mi erau adresate) iar atunci cand le folosesc incerc sa ma gandesc la impactul lor asupra celorlalti.
  Cartile, aceste edificii cladite din cuvinte, intotdeuna mi-au fost cele mai bune prietene. Si cu toate acestea, observ cu tristete cum incet, incet, cartile incep sa-si piarda suprematia in zilele noastre in favoarea imaginilor. Bineinteles ca si acestea au farmecul lor dar societatea noastra, mult prea grabita parca nu mai are timp de oferit cuvantului scris. Vrea sa cuprinda totul dintr-o privire...
Nu mai avem timp pentru lectura, vizionam filme...Nu mai compunem scrisori, vorbim la telefon sau pe net (video call). Citim tot mai rar presa scrisa, urmarim, in schimb, stirile la tv. Chiar si pe retelele de socializare de multe ori, preferam sa dam like unor imagini, lipsite de relevanta decat sa citim ce are de spus cineva.
E oare acesta un semn de evolutie?
  Desi incerc sa ma familiarizez cu tot ce e nou, pentru mine intotdeauna cuvantul scris va avea magia lui...

2 comentarii:

  1. Felicitari ! Nu te lasa influentata, nu te dezamagi, foloseste CUVINTUL asa cum esti astfel incit sa gasesti LUMINA, sa iti implinesti visul si sa fii fericita !

    RăspundețiȘtergere