sâmbătă, 13 decembrie 2014

In căutarea unui job la domiciliu...

  Aţi încercat vreodată să vă găsiti ceva de lucru la domicilui, pe net? Sunt atât de multe anunţuri...Eu tot încerc acest lucru de vreo şase-şapte ani.
La inceput mi se propunea doar sa vand cosmetice dar din pacate, eu nu aveam cui vinde aceste produse astfel incat sa obtin un venit din asa ceva...
Apoi in urma cu doi ani am descoperit un site unde mi se propunea sa scriu pentru bani si cum mie imi place sa scriu (bine sau rau, puteti decide doar voi) m-am apucat sa le trimit CV-ul si eseul pe care il cereau pentru a fi admisa dar din pacate, si de aceasta data bucuria n-a fost prea mare atunci cand am aflat ca admisa in randul redactorilor lor, trebuia sa fac lucrari de diploma (a caror tema o alegeam eu dintr-o lista de cereri). La inceput mi s-a parut imoral sa ajut pe cineva sa-si cumpere o lucrare in loc sa invete pentru a si-o face singur (asa cum mi-o facusem si eu, atunci cand a fost cazul), apoi in lipsa a altceva am zis ca as putea incerca sa fac si asa ceva dar am aflat ca pentru o asemenea lucrare ce presupunea un efort din partea mea (documentare, redactare etc) as fi primit o suma infima(45%din bani revenea site-ului respectiv si nimeni nu dadea o suma rezonabila pe o asemenea lucrare deoarece oferta era mai mare decat cererea) asa ca nici in acest domeniu n-am avut prea mult succes.
  Si cum nu puteam renunta la dorinta de a avea un venit din propria mea munca, o perioada am incerca si pe alte cai de a-mi gasi de lucru (cunostinte, relatii, A.J.O.F.M. etc) dar, din pacate, n-am avut prea mult noroc nici asa...  In ultimul timp, m-am apucat iarasi cu inversunare sa explorez net-ul si am aflat ca oferta s-a mai divesificat. Am descoperit, cu surprindere ca exista foarte multe site-ul ce-ti promit ca te ajuta sa gasesti un job la domicilui, ca exista la fel de multe site-uri pline cu anunturi ce-ti fac aceleasi oferte.In ultimile zile, plina de speranta, am inceput sa trimit mai multe mail-uri pentru a cere informatii suplimentare despre aceste job-uri. Vreti sa aflati cam ce raspunsuri am primit?
Cateva aratau astfel (identice):
Dumneavoastră ați dorit să cunoașteți mai multe detalii despre această ofertă și vă felicit pentru decizie!Deschideți vă rog documentul din atașament și citiți cu mare atenție informațiile!Vreau să vă precizez de la început că oferta este extrem de serioasă! Toată activitatea se desfășoară conform legii, iar la sfârșitul programului de informare CORECTĂ și COMPLETĂ  dumneavoastră veți putea citi secțiunea ”Termeni și condiții”, secțiune în care veți lua la cunoștință și despre articolul de lege care reglementează această activitate.
Prin urmare, doresc să avem o colaborare frumoasă, bazată numai pe bună înțelegere și discuții civilizate.
Vă rog foarte mult să luați orice fel de decizie numai după ce parcurgeți până la capăt programul de informare CORECTĂ și COMPLETĂ!
Apelez la seriozitatea și discernământul dumneavoastră!
Programul de informare CORECTĂ și COMPLETĂ este conceput în așa fel încât dumneavoastră să evitați în totalitate orice fel de concluzii premature și nebazate pe absolut TOATE elementele ce compun mecanismul activității despre care veți citi în toate materialele informative primite de la mine.
Prin urmare, așa cum ușor veți înțelege, eu îmi rezerv cu maximă politețe dreptul de a răspunde numai și numai pentru deciziile pe care dumneavoastră le veți lua în deplină cunoștință de cauză, adică numai după ce parcurgeți până la capăt programul de informare CORECTĂ și COMPLETĂ din absolut toate materialele informative pe care vi le voi trimite.
Eu sunt aici să vă ajut și să vă fiu alături în această activitate.
Cu puțină bunăvoință, dumneavoastră veți descoperi un proiect absolut nou la nivel planetar, un proiect care are capacitatea de a oferi o pâine frumoasă multor români inteligenți și deschiși la nou.
Dată fiind importanța excepțională a acestui proiect, dorim să folosim o metodă cu totul inedită și specială prin care să selectăm numai persoane extrem de serioase, dispuse să asimileze ceva nou și de viitor.
 Pentru început, deschideţi documentul din ataşament şi citiţi informaţiile.
Documentul atasat acea 36 de pagini din care nu intelegeai nicidecum in ce consta job-ul care ti-a fost propus.

   Alte cateva aratau asa:
  Am placerea sa va prezint o afacere EXTREM de SIMPLA, cu inscriere gratuita, care va poate aduce, daca nu un venit suplimentar continuu, cel putin bani de buzunar.
Va spun de la inceput ca, desi ceea ce trebuie sa faceti este extrem de simplu, prezentarea afacerii si a modului de lucru este, din pacate, destul de lunga si trebuie urmarita cu atentie.Intentionat am “lungit” aceasta prezentare pentru ca am dorit ca, indiferent de nivelul cunostintelor Dvs de engleza si / sau germana, sa puteti aplica fara dificultate la aceasta oportunitate de a realiza un venit suplimentar.Rolul meu este sa va ajut sa intelegeti afacerea si mai ales sa intelegeti ce si cum trebuie lucrat.
Numele afacerii  este ...Aceasta este o platforma online a companiei germane EmotionGmbH- un  SRL cu nr 97337 din Germania, care, statistic, a fost inregistrata in registrul comertului HRB5706 la Tribunalul districtual din Wurzburg la 03.07 1996.
Platforma ... are ca domeniu de activitate - cercetarea trendului pietei (prezentarea celor mai noi  produse ale unor companii bine cunoscute si compararea lor in functie de cererile de cumparare /consum). Pe baza acestor date companiile respective isi regleaza productia bunurilor comercializate. Dupa stiinta mea, este primul site social - media de cercetare a trendului de piata care patrunde pe piata noastra in aceasta forma!
Care este “jobul” pe care Dvs trebuie sa-l desfasurati?Ce bani castigati?
Concret, trebuie sa comparati un numar de perechi de imagini, mai precis sa selectati si sa dati click pe cea care va place mai mult, lucru pentru care castigati un numar de euro/zi.
Exemplu de imagini ce trebuie comparate: haine, incaltaminte , incaltaminte, flori, fotografii din natura, bijuterii, etc.
 Activitatea Dvs incepe cu 2 perechi de imagini, dupa care, functie de seriozitatea activitatii depuse, sau pur si simplu din programul informatic, numarul acestora creste la 3, 4 si asa mai departe.
La fel, veniturile obtinute sunt corespunzatoare numarului de perechi de imagini: 2 Euro, apoi 3, 4 si mai multi.
 La inceput, se selecteaza una din 2 imagini - stanga sau dreapta si se da click pe "Besser", la imaginea  dorita. Daca nu va place nici-o imagine, se da click pe "Schlecht beide" si apar alte imagini.
 ATENTIE: Site-ul afacerii este doar in limbile germana si engleza, DAR, dupa inregistrarea integrala in afacere, pentru care veti gasi instructiuni foarte exacte si simple in continuare si efectuarea a 1 sau 2 astfel de comparatii, totul devine extrem de simplu.
Revenind, “Besser” inseamna, in lb. germana, “mai bun” iar “Schlecht beide” inseamna “ambele sunt rele / nu-mi place nici una”, ceea ce inseamna ca va trebui, pentru a realiza taskul,  sa mai comparati inca o pereche de imagini, care va apare imediat.
Timpul pe care trebuie sa-l destinati zilnic pentru aceasta afacere NU ESTE MAI MARE DE 10-15 minute!
Dvs trebuie sa intrati ZILNIC pe site si sa efectuati aceste taskuri / sarcini “de serviciu”.
Pentru fiecare sarcina indeplinita veti primi un numar de puncte, puncte denumite MEILE si un numar de EURO, incepand cu 2 si crescand in timp, dar nu mai mult de 35 euro pe zi!
Activitatea Dvs incepe cu un “bagaj” de 101 meilen, la care se adauga 10 meilen, bonus la inregistrare.
Afacerea ofera si posibilitatea cumpararii de pachete de meilen pentru cresterea mai rapida a castigului zilnic in ritm mai accelerat pana la acei 35 euro/zi: pachete de 100 euro, 200 euro, 500 euro si 1000 euro. Ele se pot vizualiza pe site.
De Dvs depinde daca o sa vreti sa investiti banii in aceasta varianta!
Desi nu este un program de afiliere sau MLM, ... ofera posibilitatea ca, la fiecare inscriere a unui respondent recomandat de Dvs si inregistrat sub adresa Dvs de mail, sa primiti ca bonus din partea firmei 25 de meilen suplimentare, iar cel recomandat  sa primeasca cele 10 mile care se adauga celor 111, din oficiu (vezi mai sus).
OBSERVATII:
-         Afacerea incepe sa functioneze / meilele incep sa se acumuleze NUMAI DACA inregistrarea este completa, adica s-au completat formularul de inregistrare si cele 2 tabele obligatorii (vezi mai jos).
-         Nu se pot inscrie mai multe persoane cu aceeasi adresa de domiciliu.
-        Persoana care vrea sa se inscrie trebuie sa aiba peste 18 ani.
-        Recomandatul sa nu mai fi avut un cont in aceasta afacere in ultimile 6 luni.
-        Numarul de recomandari este nelimitat si, in consecinta, si bonusurile acordate.

CE TREBUIE SA FACETI PENTRU INREGISTRARE?
1.     Inscrierea se face pe linkul urmator:
2.     Se completeaza formularul de inregistrare astfel:
(De la inceput, imi cer scuze pentru modalitatea de abordare a subiectului, dar din experienta, stiu ca este mai util sa explici lucrurile la nivelul cel mai simplu).
-         incepem cu cele 3 casute din stanga in care scriem:
-         in casuta nr. 1: username; cu siguranta ca stiti ce inseamna; daca nu, ma sunati!
-         in casuta nr. 2: parola pe care o atasam adresei de mail
-         in casuta nr. 3: adresa de mail a persoanei care v-a invitat /prezentat afacerea, in acest caz mailul meu: ...
-         casutele din partea dreapta le completam astfel:
-         in casuta nr. 1: prenumele Dvs.
-         in casuta nr. 2: numele Dvs. Atentie, inscrieti datele asa cum apar ele in cartea de identitate.
-         In casuta nr. 3: adresa Dvs de mail pe care o folositi pentru aceasta afacere
-         in casuta nr. 4: selectati din tabel tara, Romania
In continuare, bifati cele doua casute, care inseamna:
-         prima: ca aveti cel putin 18 ani
-         a doua: ca sunteti de accord cu conditiile si politica de folosire si de protectie a datelor inscrise de Dvs mai sus.
 Apoi, asa cum scrie in clar in limba romana, introduceti codul captcha asa cum este el reprezentat.
In sfarsit, dati click pe cartusul colorat pentru inregistrare.
 Atentie: parte din datele completate nu se mai pot modifica ulterior, asa ca mare atentie la acuratetea datelor inscrise!
Dupa  aceea trebuie sa completati urmatoarele 2 tabele (in engleza: Personal Data 1 si Personal Data 2).
DE RETINUT: se completeaza OBLIGATORIU informatiile marcate cu steluta rosie, astfel:
Tabelul nr. 1, urmarind casutele din stanga, apoi din dreapta:
-         data nasterii: prin alegere din tabel
-         starea civila: prin alegere din tabel
-         adresa: numai strada si numarul
-         codul postal si orasul de domiciliu
-         tara: se alege din tabel
-         nivelul studiilor
La terminare se da click pe primul cartus, mai mare, pentru salvarea informatiilor.
 Tabelul nr. 2, urmarind, la fel, casutele din stanga, apoi din dreapta:
-         modalitatea prin care doriti sa primiti banii: transfer bancar, PayPal sau skrill.
Daca alegeti transferal bancar trebuie sa inscrieti codul IBAN si codul cardului. Nu este vorba despre pinul cardului ci despre codul de securitate al acestuia, adica numarul inscris pe spatele acestuia .
Daca alegeti PayPal inscrieti codul Dvs Pay Pal, daca aveti unul. Daca nu adresa de mail este suficienta.
Puteti, la fel de simplu sa alegeti Skrill si sa va faceti online un card skrill. Fara sa fiu in tema, nu stiu in ce masura acest instrument este agreat de institutiile financiare, bancile din tara.
 -         ocupatia actuala
 -         profesia (cea data de scoala absolvita)
 -         veniturile realizate in momentul inregistrarii (din tabel).
La terminare, se da click pe primul cartus, mai mare, pentru salvarea informatiilor.
Pentru completarea acestor 2 tabele o sa primiti inca 20 de puncte (10 + 10) care se adauga celor 10 primite anterior.
Urmatorul pas pe care trebuie sa il faceti este sa trimiteti copii scanate de pe Cartea de Identitate si de pe o factura de utilitati (gaze, lumina, telefon fix, telefon mobil, cablu) nu mai veche de 3 luni. Acest lucru trebuie facut cat mai curand posibil, pentru a castiga cat mai mult din timpul de lucru.
Documentele trebuie scanate in format PDF sau JPG
Pentru a incarca aceste documente trebuie sa mergeti in tabelul 1, deja completat, la casuta Verifizierungsdokumente hochladen si sa urmati instructiunile de acolo.
La accesarea acetei casute, softul va arata exact ce trebuie sa faceti!
Daca ati incarcat si aceste documente, verificarea se face instantaneu iar inregistrarea s-a terminat.
Puteti verifica daca ati completat corect toate informatiile accesind in Account setting / Kundenkonto (in dreapta pe fond alb) optiunea Extra Miles / Extrameilen, dar atentie, pana acum numai in limba germana; veti vedea de unde provin meilele respective.
CUM SE INDEPLINESC TASKURILE / SARCINILE?
LOGAREA in cont se face intrand pe link-ul:
...

In partea dreapta, mai jos, apare, la inceput si dupa aceea ori de cate ori nu ati lucrat taskurile, un semn cu ROSU, ca un X.
Dupa ce faceti sarcinile, apare un semn, ca un V, cu albastru sau verde!
Tot acolo vi se spune cate sarcini aveti de indeplinit!
 Apasati acolo, sub X, si se va deschide un  nou site: ..unde va trebui sa va logati cu aceeasi adresa de mail si parola.
 Acum faceti vizualizarea imaginilor, analizati care va place (nu va grabiti) si apasati “Besser / mai bun” pe cea care ati ales-o. Dupa aceasta apare un anunt ca ati realizat lucrul pentru  ziua repectiva (pe parcurs, in functie de numarul de meile, va creste numarul de perechi de imagini si castigul, cum am mai mentionat).
NU COMPARATI MAI MULTE PERECHI DE IMAGINI DECAT TREBUIE!
Pe site vor apare continuu imagini de comparat, DAR bani nu veti primi decat pentru cele 2 sau 3 pe care le aveti ca task pentru ziua respectiva.
Banii apar in cont dupa 1 zi dar se pot retrage DOAR dupa 90 de zile.
Atentie insa, firma este serioasa si plateste.
 Mai jos aveti o captura cu plata catre un collaborator din Rusia.
Am mai multe capturi de dovada de plata, unele chiar recente, daca doriti vi le pot trimite.
 Pe site, la prima pagina, aveti sectiunea "Table" unde se simuleaza castigurile zilnice pe durata unui an de zile.
Spre exemplu, la 90 de zile se acumuleaza 302 euro, iar la un an 5459 euro, numai din munca zilnica, fara recomandari!
 De la sectiunea "Meileshop" se pot cumpara pachete de mile sau diferite produse (cu bani proprii + un anumit numar de meile ce se deduc din balanta).
 Va sugerez ca pentru a posta anunturi pe siteurile de joburi sa folositi urmatoarea formulare, pe care, desigur ca o puteti imbogati fara sa pierdeti din vedere esenta:
Afacere Germana fara investitii. 2 -35 euro pe zi!.
Pentru cei care raspund mesajului Dvs, le puteti trimite prezentele instructiuni de lucru.
Schimbati adresa mea de email cu a dvs!
Reclama se poate face prin toate caile posibile: email, retele de socializare, telefon, etc.

 RETINETI!
Daca sunteti decisi sa va inregistrati si aveti scanate/ fotografiate cartea de identitate si factura de utilitati si salvate in calculator si nu sunteti siguri cum trebuie sa procedati  SUNATI-MA SI AM SA VA AJUT SA VA INREGISTRATI !
 NU UITATI:
Pasul 1: completati formularul de inregistrare – 10 Meilen
Pasul 2: completati cele 2 tabele 10 + 10 Meilen
Pasul 3: trimiteti cat mai rapid posibil copii scanate de pe cartea de identitate si o facture de utilitati
Pasul 4: daca doriti  sa castigati  mai mult faceti reclama si invitati rudele, prietenii si cunostintele sa se inregistreaze sub adresa Dvs de mail; cu cat valoarea bonusurilor obtinute in acest fel creste, cu atat sansele Dvs de a compara mai multe perechi de imagini si deci, de a primi mai multi euro, cresc corespunzator.
 NU UITATI: TREBUIE SA VA INDEPLINITI ZILNIC SARCINILE !
Am mai primit si asa ceva:
 Te-ai gandit vreodata ca poti avea propriul magazin online de produse cosmetice si produse de ingrijire personala fara sa investesti nici macar un leu?
 Munca = 1 ora pe zi
Investitii = 0 lei
Loc De Munca = acasa in fata calculatorului
 Vino Alaturi De Mine In Echipa ...
Si primesti imediat si gratuit propriul tau
magazin online de produse cosmetice
  Ce trebuie sa faci ? Acceseaza...
Apoi completeaza formularul de inscriere gratuita in echipa ...Comanda catalogul GRATUIT pentru finalizarea inscrierii !
 Tine minte userul si parola folosite la inscriere.Cei doi pasi sunt obligatorii pentru a primi imediat codul tau de reprezentant, cu care sa inscrii proprii tai colaboratori.
 CUM CASTIGI BANI ?
Aici firma da 3 posibilitati de colaborare, iar tu poti sa-ti alegi dintre ele dupa dorinta, una, doua, sau chiar pe toate:
 Colaboratori Online
Nu trebuie sa vinzi nici macar un produs si totusi vei beneficia de castiguri substantiale doar din comisioane.
Distribuitori
Colecteaza comenzi pe baza de cataloage.
Comanzi online de acasa produsele cu reducere de 5% - 42%.
Consumatori
Folosesc produsele pentru uz personal cu o reducere de 5% - 42%.
  CUM RECRUTEZI NOI COLABORATORI
 Odata ce te-ai inscris, primesti de la companie un e-mail de confirmare,
accesezi acel link, si te loghezi,
folosind userul (email) si parola de la inscriere,
 automat intri in magazinul tau virtual, unde gasesti :
Confirmati comenzile,
Puncte si inscrisi,
 Vei gasi 4 link- uri ca cele de mai jos :...
 Acestea sunt linkurile prin care cei interesati se vor inscrie singuri online in echipa ta.
Totul este real, oamenii se inscriu, altii cumpara pentru ei produsele pentru ca au reducere mare, altii cumpara si fac cu placere munca de distribuire a produselor, iar altii se inscriu si depun doar munca de recrutare.
Toti la un loc, formeaza o echipa care creste in fiecare zi iar tie iti genereaza comisioane din ce in ce mai mari.Pleci de acasa? Nu-i nimic. Magazinul tau lucreaza si comisioanele urca!E noapte si dormi? Magazinul tau lucreaza si vinde chiar si noaptea!
Inscrie-te acum GRATUIT si iar eu iti trimit indata metoda de lucru si te invat cum sa-ti dezvolti afacerea FARA SA VINZI ceva. PRIMEȘTI CADOU UN PARFUM DE 30 DE LEI SI SETUL DE 15 TESTERE DE PARFUMURI CÂND PLASEZI PRIMA TA COMANDĂ DE PESTE 130 DE LEI LA PREȚURILE CU DISCOUNT 
1. Castig nelimitat pe 4 nivele!Exista 4 nivele de recompensare pentru activitatea afiliatului, iar bonusul este nelimitat pentru nivelele 2, 3 si 4. Castigati bonus in adancime (nivelele 2, 3 si 4), indiferent de valoarea bonusului acumulat pe nivelul 1. (nivel 1 - 10%, nivel 2 - 5%, nivel 3 - 2.5%, nivel 4 - 1.25%)
2. Persoanele fizice pot primi plata in bani a bonusului de afiliat!Nu doar persoanele juridice pot opta pentru plata bonusului in cont, ci mai nou si persoanele fizice, cu retinerea impozitelor aferente la sursa, pe baza unui contract de comision.
a. Daca sunteti angajat, functionar, somer sau pensionar: puteti opta pentru plata bonusului in cont. Firma ... va retine la sursa si va plati impozitele aferente de aproximativ 20% (contributie pentru sanatate si impozit pe venit).
b. Daca nu intrati in nici una din categoriile de mai sus: puteti opta pentru plata bonusului in cont. Firma... va retine la sursa si va plati impozitele aferente de aproximativ 30% (contributie pentru sanatate, contributie pentru pensie si impozit venit).
... se va ocupa de toate formalitatile aferente impozitelor ce trebuie platite, iar dvs veti primi banii in cont fara alte demersuri!In timp de criza, castigati nelimitat cu ..., fara formalitati si fara bataie de cap - doar pentru clientii ...!(numele proprii si linkurile le-am inlocuit  cu...)

  A avansat mult piata locurilor de munca la domiciliu, nu?
Din nefericire,se pare ca eu nu pot intelege asemenea oportunitati asa ca sunt tot in cautare...


10 comentarii:

 1. Sfatul meu este sa te tii departe de toate sistemele MLM din mediul online si sa cauti job-uri pe site-urile de freelancer sau sa monetizare cu adsense

  RăspundețiȘtergere
 2. Am incercat si pe un site de freelancer dar acolo ,,se descurca'' mai bine cei ce au deja experienta in domeniu. Mie, se pare, ca mi-e mai greu sa incep de undeva...

  RăspundețiȘtergere
 3. eu mai impusc cate un articol advertorial de 4 sau 5 euro , asa pentru a/mi plati netul lunar , dar pentru un venit mai mare nu am idei

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil esti mai priceput decat mine...Eu ma descurc bine cu ,,voluntariatul''.

   Ștergere
 4. indraznesc cu "comment"-ul, pentru ca am avut placerea sa ma inscriu la primul sistem [N21/ "supporting leadership with excellence, worldwide"/ TM] de networkmarketing [mult subclasat de MLM] in 11 nov. 1997, in romania. toti cei pe care-i vedeti ca "fac" bani, doar duplica un sistem financiar care performeaza pretutindeni in lume de mai bine de 5o de ani ["al 3-lea val" financiar"]: se nume$te "franciza alternativa". similar opusului cu care cresc copiii no$tri:"sa inveti bine, sa fii sclavul perfect pentru altii".

  RăspundețiȘtergere
 5. imi cer scuze, timpul meu este putin limitat ca sa pot citi detaliatul Dumneavoastra comentariu [de mai sus], dar am vazut ca -efectiv- merita o ora pe zi sa descoperi un "univers" care sa-ti schibe viata familiei Tale mai mult decat Ti-ai putea imagina [ "frumusetea vietii pe care ai fi putut sa o ai"]. numai cu drag, bo.

  RăspundețiȘtergere
 6. [p.s.: "noi" ii cautam pe "cei care cauta". pentru conformitate [Va a$teptam cu drag "printre noi"]:
  CV online: http://www.bestjobs.ro/bogdan_stoian
  ro.linkedin.com/pub/bogdan-ovidiu-stoian/20/958/ba
  https://www.facebook.com/bond.stoian [open B2B profile, similar FanBox/ Microsoft (Google)/ YouTube/ etc.]

  sanatate maxima, Va doresc, $i spor la bani $i fani!

  RăspundețiȘtergere
 7. N-am inteles prea bine...Aveti o oferta pentru mine?

  RăspundețiȘtergere
 8. da, este un proiect de 2-5 ani, predictibil, cu garantie 100 sau banii Vi se returneaza integral, perfect pentru o ora -doua pe zi, in timpul liber, facand acelea$i lucruri ca $si pana acum- https://www.facebook.com/bond.stoian [open B2B profile, similar FanBox/ Microsoft (Google)/ YouTube/ etc.]

  RăspundețiȘtergere
 9. TOATE ACESTEA SUNT MLM-uri, nu veți câștiga nimic.
  Răsfoiți netul. Folosiți site-uri ca
  http://www.scamadviser.com/
  NIMENI in lumea asta nu arunca euro pe click-uri, cum se descrie mai sus. Poate subunități ale centului!

  RăspundețiȘtergere