joi, 12 noiembrie 2015

Tara lui ,,sa traiti bine'' si a ,,lucrului bine facut'''

  Un concert...si 53 de tineri nu mai sunt printre noi...Aceasta este tara lui ,,sa traiti bine!'' si a ,,lucrului bine facut'''!
  Daca dupa incendiul de la clubul Colectiv, televiziunile, ziarele si netul abunda in informatii despre aceasta tragedie, acum viata se pare ca intra pe fagasul ei normal si spatii tot mai restranse sunt dedicate acestor tineri ce nu mai sunt printre noi. Se pare ca nu mai aduc audienta.
  Oamenii ce au protestat dupa aceasta tragedie nu mai ies in strada iar politicienii ce disparusera in acea perioada de pe micile ecrane, au inceput sa-si etaleze iarasi ,,zambetele'' la tv.
  Vom avea un guvern tehnocrat...Oare cat de multe asteptari putem avea de la acesta? Va putea starpi raul din radacina? Vor putea acesti tehnocrati sa aduca Romania pe un fagas normal in care autoritatile statului sa puna pe primul plan bine cetatenilor si nu interesele propriilor clanuri?
  Aceasta tragedie ne-a facut sa realizam cat de expusi suntem noi simpli cetateni la tot felul de riscuri...
Ne-a facut, de asemenea sa constientizam acut ruptura dintre politicieni si ce-i ce le-au acordat votul, intre autoritati si ce-i pentru care ar trebui sa lucreze, intre Biserica si tineri.
 Institutii publice ce functioneaza fara autorizatii de la ISU, spitale lipsite de dotarile necesare si o gestionare deficitara a situatiilor de urgenta...Si peste toate acestea, dorinta politicienilor de a-si apara privilegiile.
N-as putea incheia aceasta radiografii a societatii noastre postColectiv fara sa amintesc si admirabila solidaritate a romanilor obisnuiti. Pacat ca nu folosim aceasta forta mai des impotriva celor ce ne incalca drepturile si demnitatea.
 Toti ne dorim o schimbare radicala la toate nivelurile dar oare se va realiza aceasta vreodata?

2 comentarii:

  1. Posibil sa fim un popor "pisicut"! Nu se va intampla nimic pentru ca ne multumim cu o stare de fapt si gandim cam asa: de ce sa ma bag eu, daca ala nu zice nimic. Iar, cei de la conducere, profita!

    RăspundețiȘtergere