miercuri, 16 martie 2016

Vrancea si-a sarbatorit mamele

  De mult timp nu-mi mai petrecusem cateva ore cu mama, doar noi doua in afara casei...
Viata cu grijile si problemele ei ne poarta ca un vartej si de multe ori uitam sa facem lucruri simple ce ne pot aduce bucurie, asa ca atunci cand am fost invitate la spectacolul intitulat ,,Dulce mama'', organizat de Ziarul de Vrancea in colaborare cu Ansambul Folcloric Profesionist ,,Tara Vrancei'', duminica 13 martie la Sala Balada din Focsani, n-am stat prea mult pe ganduri si m-am gandit ca trebuie sa profit de aceasta ocazie pentru a petrece cateva ore impreuna.
Mama insa are foarte multe planuri (principale, de rezerva)... pentru fiecare zi a saptamanii asa ca am fost nevoita s-o conving sa renunte la orice ar fi avut de facut pentru a merge cu mine la acest eveniment, mai ales ca e o mare consumatoare de folclor.
   Ajunse in fata locului de desfasurare al acestui eveniment ne intampina o mare de copiii si mamici. O trecatoare se opreste si ne intreba ce film ruleaza, impresionata de numarul mare de persoane ce asteptau la intrare. I-am spus ca nu ruleaza nici un film, erau sarbatorite mamicile din Vrancea.
Dupa vreo 30 de minute de asteptare spectacolul a fost deschis de doamna cantului vrancean doamna Maria Murgoci si invitatii dumneaei.

  Silvia Vranceanu, initiatoarea acestui proiect a continuat cu premierea micutilor din Racoasa, Rastoaca, Milcovul, Vulturu, Vintileasca, Brosteni, Naruja, Spulber, Focsani etc ce au trimis mesaje de felicitare mamelor lor de Ziua Femeii in cadrul concursului ,,Mami, te iubesc'' organizat de Ziarul de Vrancea. Copiii au primit diplome iar mamicile pline de emotie pe langa declaratiile puilor lor au primit flori.
Cu aceasta ocazie, Ziarul de Vrancea ne-a aratat ca  viitorul ,,suna'' bine pentru vranceni, avand foarte multi copiii talentati ce-si iubesc si respecta mamele.

Iar pentru fiecare copil ce nu a putut fi insotit de mama lui, Silvia a avut si o imbratisare...
Nu pot sa nu amintesc si momentul plin de emotie al Elizei Calmis care la doar cinci ani ne-a incantat cu un cantecel  dedicat mamei ei dar si de dansurile prezentate de talentatii copii de la ,,Rapsodia Vultureana''.

  Clipe frumoase in care ni s-a oferit prilejul sa ne reamintim ce rol important joaca mama in viata fiecaruia dintre noi dar si ce copii frumosi si talentati are Vrancea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu