marți, 12 aprilie 2016

Nici in acest an nu am scapat de teama de inundatii

  Am avut iarasi doua zile ploioase, urmate, bineinteles, de cresteri ale debitelor raurilor si de teama oamenilor din localitatea mea ca se vor trezi cu Milcovul sau Putna in curti sau, si mai grav, in locuinte...
Nimic nou... De la inundatiile din 2005, cand trei sferturi din localitate s-a aflat sub imperiul apelor, in fiecare an, la fiecare ploaie serioasa, retraim acel cosmar.
  Au trecut aproape 11 ani si nimic nu s-a schimbat.
Stam linistiti cand e frumos afara iar cand incep ploile si avertizarile meteorologice si hidrologice curg cu nemiluita, ne apucam sa curatam canalele ce pot capta o parte din apa revarsata de cele doua rauri ce inconjoara localitatea, ce pana atunci au fost cotropite de gunoaie si buruieni. Nici gunoaiele adunate pe malurile raurilor nu ne deranjeaza prea tare cand soarele straluceste pe cer, ne amintim cat rau pot face doar in timpul unei viituri.
   Noaptea trecuta cand cele doua rauri se pregateau sa-si paraseasca matca a fost cam dificil sa pui capul pe perna linistit...asa ca ne tot intrebam unii pe altii pe retelele de socializare daca suntem in posesia unor informatii recente. E foarte greu cand nu ai acces la astfel de informatii ce ar trebui oferite chiar de autoritatile locale. Site-ul Primariei, lipsit de viata de cateva luni (ca sa nu zic ani) nu ne oferea nici o informatie in acest sens.
  Daca pana mai zilele trecute, politicienii nostri, candidati la alegerile locale, invadasera grupul Rastoaca cu promisiuni electorale, acum pareau inexistenti, neavand timp pentru a solidariza (un cuvand prea des folosit in campania electorala) cu cei speriati, in cautare de informatii.
  Dar speranta moare ultima...asa ca nu putem decat spera ca viitorul primar si viitorii consilieri vor pune pe lista de prioritati masuri care sa previna revarsarea raurilor (poate vor face vreun dig) dar si metode prin care simplu cetatean sa stie ce se intampla in localitatea lui de la autoritati si nu de la prietenii de pe facebook...
  Sau poate ar trebui sa speram ca va ploua mai putin?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu