luni, 25 aprilie 2016

Provocarea V, o initiativa frumoasa

   ,,Într-o societate agresată continuu, invadată și aproape dominată de subcultură și prost gust, într-o societate cu bornele valorice date peste cap, tinerii au nevoie de modele autentice, reale, sobre, care să le servească drept exemplu în drumul lor spre autoafirmare. Au nevoie ca experiența succesului sănătos, cel bazat pe merit, să le fie împărtășită direct pentru a înțelege cum stau lucrurile în viața reală, pentru a asimila cunoștințe folositoare și pentru a face față provocărilor, nu ușoare, ce-i așteaptă. Au nevoie de solidaritatea și sfaturile celor care au reușit în viață prin propriul lor efort, prin propria muncă, ca gest onest și responsabil, între generații, de a clădi în comun încredere și speranță, de a pune bazele unei comunități mai trainice, cu adevărat competitive.
Organizată vineri, 22 aprilie 2016, în ultima zi a săptămânii „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, “Provocarea #V” este o conferință motivațională și de orientare în carieră în care tineri își pot alege modele profesionale pentru viitor și pot afla informații interesante de la lideri ai diferitelor profesii care le vor dezvălui sincer și deschis din experiența lor.
Timp de patru ore, tineri cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani se întâlnesc cu oameni de valoare, recunoscuți profesional și nu numai, care și-au construit o carieră frumoasă, prin forțe proprii, și care le vor explica celor mai mici, pornind de la cele constatate de ei în viață, ce este și de ce este importantă Învățătura. Și nu va fi vorba neapărat de cea școlară.
Mai mulți vrânceni de succes, ale căror nume le vom anunța curând, vor împărtăși din experiențele lor, ne vor spune cu ce s-au confruntat și ce „arme” sunt necesare pentru a cuceri redutele societății concurențiale.
Dacă ești licean sau în ultimii ani de gimnaziu, „Provocarea #V” te ajută să iei decizii mature, în cunoștință de cauză, îți arată din frumusețea ascunsă a profesiilor bine practicate și a meseriilor bine făcute de către oameni faini ai comunității noastre.''
Astfel descriau organizatorii Provocarea V.
  Desi nu mai am o varsta cuprinsa intre 13 si 19 ani, invitata fiind la aceasta conferinta de inimoasa Silvia Vranceanu, persoana implicata in organizarea celor mai importante evenimente desfasurate in orasul de pe Milcov desi particitam si la o alta intalnire, m-am grabit sa cunosc Provocarea V adresata tinerilor dornici sa invete din experienta altor vranceni, si nu numai, ce au reusit sa-si faca un nume nu doar pe plan national ci si international, vranceni cu care ne mandrim.
  Nu am reusit sa ajung in timp util pentru ai asculta pe toti cei opt invitati ci doar pe ultimii patru: dna Aurora Martin, Dna Maria Murgoci, Irina Ionescu si Tibi Borza.
 Vrânceanca Aurora Martin, Doctor în filosofie, lector universitar și cercetător la Facultatea de Științe Politice a Universității București, specialist în politici publice, egalitate de șanse și relații internaționale lucrează în prezent la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse și este implicată în campanii pentru drepturile omului, publică articole și susține conferințe peste tot în lume despre politicile de gen, combaterea discriminării și condiția femeii. În martie 2016 a fost nominalizată de către Revista Avantaje la premiul “Femeia anului” 2015 pentru apărarea și promovarea drepturilor femeii. În perioada 2013-2014 a fost visiting professor la Russian Presidential Academy for National Economy and Public Administration din Saint Petersburg, unde a predat două cursuri: "Buna guvernare și nediscriminare" și "Violența culturală și transformarea conflictelor. În februarie 2016, Marshall Center a invitat-o să vorbească despre impactul conflictului militar asupra societății civile și cum poate societatea civilă să influenteze rezolvarea conflictului.
Dumneaei le-a adresat liceenilor din Vrancea urmatorul mesaj ,,Eu nu știu numele voastre, dar aș vrea să le știu pe toate. Așa că, vă lansez o provocare: în 10 ani să aud peste tot de voi! Nu căutați să fiți în competiție cu ceilalți. Fiți în concurență cu voi înșivă!''
  Doamna Maria Murgoci le-a vorbit tinerilor prezenti despre frumusetea portului vrancean si i-a incantat cu vocea dumneaei inconfundabila iar Irina Ionescu si Tibi Borza le-a vorbit pe ,,limba" lor despre ce inseamna sa ai succes.
  Sute de tineri plini de entuziasm si dornici sa afle cat mai multe secrete din ,,reteta succesului in viata'' i-au asaltat pe invitati cu intrebari.
  O initiativa laudabila ce a aratat inca o data daca mai era nevoie ca avand astfel de tineri, Vrancei ii se promite un viitor frumos!
Mai multe informatii despre Provocarea V puteti afla aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu