marți, 23 august 2011

Efectele descentralizarii

  S-a tot trambitat in lung si-n lat despre efectele benefice ale descentralizarii sistemului sanitar dar, din pacate, pacientii simt doar efectele negative ale acestei descentralizari.
  De peste patru ani sunt pacienta unui spital din Bucuresti, un spital cu un manager interesat de binele pacientilor dar si al personalului.In acest spital serviciile sunt de cea mai inalta calitate, cu exceptia mancarii, in ultimul timp.
In anii trecuti spitalul avea o bucatarie proprie in care se gatea aproape la fel de bine ca acasa dar odata cu trecerea din subordinea Ministerului Sanatatii in cea a autoritatilor locale, li s-a impus un contract cu o firma de catering, bucataria spitalului fiind desfiintata.
Nu stiu daca se face vreo economie prin asta sau daca are cineva de castigat dar sigur pacientii au de pierdut, mancarea fiind ingrozitoare.Probabil acea firma nu-si permite sa plateasca un bucatar priceput sau sa cumpere materii prime de calitate caci altfel chiar de s-ar chinui nu ar putea pregati o mancare atat de proasta.Se merge dupa principiul sa fie ceva in caserola, nemaicontand si ce gust are sau cum arata.Prin urmare cui folosesc toate astea?Se dau bani pe o mancare pe care nu o mananca nimeni si ajunge la gunoi.
Dar se pare ca nimeni nu e interesat de acesti bani care sunt aruncati in fiecare zi.Daca vroiau sa faca economie mai bine nu mai dadeau mancare deloc pacientilor caci acestia oricum trebuie sa-si procure singuri mancarea .
Made in Romania!

2 comentarii:

  1. Însuși principiul economiei de piață din care derivă toate aceste măsuri, inclusiv descentralizarea, are ca scop binele ofertantului nu al beneficiarului, în acest caz bolnavul.
    Asta spune tot, nu?

    RăspundețiȘtergere