sâmbătă, 3 decembrie 2011

Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap

  Astazi, 3 decembrie, in intreaga lume este sarbatorita Ziua Persoanelor cu Handicap.Nu stiu cum decurge aceasta zi in alte tari,poate chiar este sarbatorita aceasta categorie de persoane insa la noi in tara nici nu poate fi vorba de asa ceva.Cateva articole in unele cotidiene centrale sau locale si...cam atat.
  De altfel, ce s-ar putea sarbatori?Marginalizarea acestor oameni?
  In Romania persoanele cu dizabilitati au drepturi doar pe hartie.S-au dat niste legi iar alesii nostri pot dormi linistiti cu gandul ca ,,am facut-o si pe asta''.Mai mult de atat nu intereseaza.
Nu intereseaza pe nimeni ca sunt persoane care nu pot iesi din casa, neavand un scaun rulant, stand ani pe listele de asteptare ale C.N.A.S in asteptarea unuia.
Nu intereseaza pe nimeni ca trotuarele nu sunt adaptate pentru accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii, ca institutiile publice nu au rampe de acces, ca mijloacele de transport in comun sunt inaccesibile acestor oameni, ca in unele localitati drumurile nu sunt asfaltate si acesti oameni nu pot iesi din casa, ca sunt nevoiti sa se multumeasca cu acea indemnizatie infima de handicap(indemnizatia sau salariu de insotitor in cele mai multe localitati nefiind dat la timp) neputand sa-si gaseasca un job potrivit abilitatilor lor etc
  Pe cine ar pute interesa singuratatea in care se afunda acesti oameni, neimplinirile din sufletele lor?
Cand esti sanatos, ai un job, ai o familie, ai tot ce-ti trebuie de ce te-ar mai interesa acesti oameni?!Cand ai toate acestea, te multumesti sa zici ,,asta e'' si...viata merge mai departe, preferi sa te gandesti la ceva mai putin trist.Prin urmare de ce ar fi sarbatorite aceste persoane?De ce am fi sarbatoriti?
Pur si simplu, pentru ca meritam!Pentru ca in randul nostru sunt oameni buni cu inalte insusiri morale, cu diverse calitati sau abilitati! Pentru ca suntem OAMENI NORMALI desi normalitatea noastra e putin diferita!

4 comentarii:

 1. Duduie,
  am cautat amanunte despre ce boala suferi,
  dar nu am gasit nicaieri o descriere a infirmitatii tale,
  Daca tot scrii despre handicap,
  si te plangi ca handicapatii sunt oropsiti,
  poate ne lamuresti si pe noi ce hal de infirmitate ai.

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca citeai cu atentie, ai fi descoperit ,,ce hal de infirmitate''am.

  RăspundețiȘtergere
 3. La rubrica 'DESPRE MINE', ai un link numit 'iuli-ana' catre adresa http://www.blogger.com/profile/02160616351134142896
  in care se gaseste urmatorul text:
  "Sunt o persoana pe care desi viata a pus-o la incercare ,inca reuseste sa se mai bucure de tot ce-i frumos."
  Sub textul citat exista alt link 'Vizualizaţi profilul meu complet' catre aceiasi adresa de mai sus: http://www.blogger.com/profile/02160616351134142896

  Dar acolo unde se afla profilul tau lipseste descrierea starii tale de handicap. Unde in alta parte decat la profilul tau ti-ai plasat descrierea halului in care te afli cu sanatatea ?

  Pricepi ?

  Cine crezi tu ca va sta sa citeasca tot siteul tau ca sa descopere ce handicap ai ?
  Eu m-am uitat pe fuga prin siteul tau si observ ca esti informata despre unele chestiuni privitoare la dizabilitati, ceea ce denota ca iti desfasori activitatea intr-un domeniu care iti permite accesul la aceste informatii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Consider ca boala pe care o am nu ma defineste pe mine ca om si de aceea nu mi-am trecut diagnosticul la profil.Atunci cand vreau o informatie o caut pana o gasesc si nu incep sa adresez cuvinte jignitoare unei persoane despre care nu stiu mai nimic... dar se pare ca nu toata lumea este asa...

   Ștergere