vineri, 30 ianuarie 2015

Ce sa fac ca sa ,,nu tremur la cutremur''?

  Am ramas si astazi tot cu gandul la cutremure..Nu-mi place gandul asta dar n-am ce sa fac.
Imi amintesc ca atunci cand eram mica, tatal meu ma invata ca, in cazul unui cutremur, sa ma refugiez sub tocul usii. Sfaturi asemanatoare primim si de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta in cadrul campaniei Nu tremur la cutremur.
  Pe de alta parte, specialistii americani ne recomanda in caz de cutremur metoda ,,triunghiul vietii''. Dezvoltata de Doug Copp, managerul pentru dezastre al Echipei Americane Internationale de Salvare (ARTI), metoda de supravietuire “triunghiul vietii”, afirma acesta, creste sansele de supravietuire in caz de cutremur pana la 100%.
  Prin urmare, cand va incepe dansul placilor tehtonice, ce ar trebui sa facem? Spre ce zona a casei ar trebui sa ne indreptam? Sa cautam ,,triunghiul vietii'' sau ,,traditionalul'' toc? 
sau


2 comentarii:

  1. un amic de la isu mi-a confirmat recent ca afirmatia dlui Arafat cu privire la nr foarte mare de accidente in timpul unui cutremur mic datorate obiectelor suspendate sau tencuielii proaste este adevarata. de ex, este o probabilitate mica sa fie un cutremur mare si sa se darmame scoala, dar este o probabilitate mare sa fie un cutremur mic si sa-ti cada tavanul in cap pana ajungi la tocul usii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e de la sine inteles ca locuind intr-o zona seismica ar trebui sa avem grija unde asezam obiectele din casa dar unde crezi ca ar fi ideal sa ne refugiem? Care ar fi cel mai sigur loc dintr-o locuinta, dupa parerea ta?

    RăspundețiȘtergere