luni, 7 noiembrie 2011

Asociatii destinate persoanelor cu dizabilitati si nu numai...

  Asociatiile destinate persoanelor cu dizabilitati sunt benefice.Multe persoane ce au diverse dizabilitati, nu isi cunosc drepturile, nu stiu sa si le apere iar rolul acestor asociatii este tocmai acesta, sau ar trebui sa fie, sa ii ajute pe acesti oameni ce sunt in dificultate.Cu cat mai multe asemenea asociatii cu atat mai bine dar din pacate numarul lor nu e prea mare.
  Totusi se pare ca cei ce fondeaza sau conduc acest gen de asociatii , de multe ori, nu au ca unic scop intrajutorarea acestor categorii de persoane ci de multe ori au si interese personale.
  Zilele trecute am cunoscut pe cineva care era membru al unei asemenea asociatii si care spunea  ca pe langa cotizatie sunt obligati sa plateasca si o donatie asociatiei..Ati auzit de donatie obligatorie?Se pare ca se practica in unele asociatii din Romania.Se cer donatii de la persoane cu dizabilitati care oricum n-au o situatie stralucita din punct de vedere financiar.Si ce facea asociatia respectiva cu banii din donatii?Construia o casa de vacanta.
Sunt foarte curioasa, oare toti cei care au fost obligati sa faca donatii isi vor face vacantele in acea casa? Sau oare este o casa destinata doar celor din conducerea asociatiei?Nu stiu de ce, inclin sa cred ca va fi a doua varianta.E si mai trist ca acesti oameni au si ei handicap, vin din randurile celor pe care ii conduc si carora acum le impun sa dea asociatiei o suma mult prea mare de bani, tinand cont de veniturile acestora sau isi angajeaza rudele, persoane valide, in loc sa angajeze doar membri, persoane cu handicap.Oare cei pe care ii conduc chiar isi doreau o casa de vacanta?
  Ce se intampla oare, de ce cele mai multe persoane, fie ca sunt sanatoase sau au o dizabilitate, cand ajung intr-o functie de conducere, isi uita menirea, uita pentru ce au fost pusi in acea functie?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu