vineri, 18 noiembrie 2011

Suferinta din viata noastra...

  In urma cu ceva timp, pe cand eram internata in spital, o doamna mai in varsta, care nici nu ma cunostea prea bine, mi-a marturisit ca ma place.Ma placea deoarece intuia ca stiu ce inseamna suferinta iar aceasta, considera dumneaei, ii face intotdeauna pe oameni mai buni.I-am raspuns ca nu e obligatoriu ca suferinta sa te faca mai bun, depinde de caracterul persoanei, de natura suferintei sale, de oamenii de care e inconjurat. Foarte multi factori  influenteaza formarea noastra ca oameni.
Ideal ar fi sa fim buni fara sa cunoastem suferinta.Dar...cum aceasta face parte adesea din viata noastra...oare cum influenteaza modul noastru de a fi?Toti oamenii care cunosc suferinta devin, obligatoriu, mai buni?Extrapoland, oare oamenii pot fi impartiti in oameni buni si oameni rai?
  Eu cred ca fiecare om are momente in care poate fi considerat bun si momente, situatii in care este considerat rau.
Suferinta ne poate face uneori mai buni, alteori mai rai, depinde de cum ne raportam noi la ea.Daca reusim sa acceptam ca face parte din viata noastra, daca reusim sa ne gasim echilibrul interior chiar in aceste conditii, atunci ne este mai usor sa fim buni, blanzi, ingaduitori cu ceilalti  iar daca suntem in plin razboi sufletesc, nu reusim sa acceptam noua situatie in care ne aflam ca pe o normalitate, atunci devenim recalcitranti, irascibili etc.Ne razboim cu noi dar si cu ceilalti.
Suferinta poate devasta un suflet sau il poate innobila, apropia de Dumnezeu. Un rol important in aceste procese il au si oamenii care ne inconjoara.Ei ne pot ajuta astfel incat crucea ce ne-a fost incredintata sa ni se para mai usoara sau ne pot ingreuna crucea.
  In final, va doresc sa va puteti duce crucea cu zambetul pe buze caci cu cat aceasta este mai grea cu atat  Dumnezeu va considera mai puternici!Si daca puteti, mai spuneti o vorba buna, o incurajare si celui de langa voi care e gata sa ingenuncheze sub greutatea suferintei proprii!

Un comentariu:

  1. La fel ca acea doamnă cred și eu, deși sunt persoane cu dizabilități și de rea credință, dar nu toți au suferit. cel puin nu toată viața.

    RăspundețiȘtergere