sâmbătă, 8 iunie 2013

Bucurati-va de bogatia verii!

  Desi afara ploua si este chiar mai  rece decat in urma cu o luna, vara  mult asteptata  a venit si odata cu ea prin gradini au inceput sa apara si primele fructe si legume.

Ciresele
Acum e momentul lor. Proaspete si gustoase, pline de antioxidanti si slabe in calorii, ciresele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Sunt excelente pentru digestie, iti protejeaza inima, iti imbunatatesc somnul si iti fac plinul de vitamina C. Le poti consuma fie simplu, ca gustare, iti poti face sucuri sau le poti pune in cerealele de la micul dejun. 

Castravetii
Conţinutul mare de apă din castravete (peste 98%) face din această legumă, sau mai bine spus fruct, un aliment ideal de consumat în zilele toride de vară, în care hidratarea este esenţială pentru a ne menţine energia şi buna dispoziţie.Beneficiile lor nu se opresc insa aici: acestia sunt bogati in vitaminele A, C si K, magneziu si potasiu.

Datorită conţinutului extrem de scăzut de grăsimi şi calorii, castravetele este un aliat de nădejde al celor care doresc să slăbească.Adauga castraveti in salate, in sandvisuri, chiar si iaurt sau transforma-i intr-o supa delicioasa de vara.
Printre efectele benefice ale castraveţilor putem enumera:
Remediu rapid împotriva celulitei - castravetele conţine fitochimicale, substanţe recunoscute pentru efectul lor protector asupra celulelor. O felie de castravete frecat de piele poate acţiona asupra nivelului de colagen din ţesuturi, care astfel va determina strângerea şi tonifierea pielii şi reducerea aspectului de coajă de portocală. Merge de minune şi în cazul ridurilor.
Capsunile
Bogate în fibre, nutrienţi esenţiali şi antioxidanţi, căpşunile nu conţin grăsimi şi sunt şi sărace din punct de vedere caloric, ceea ce le face potrivite chiar şi pentru persoanele care sunt la dietă.
De asemenea, capsunile ajuta la mentinerea glicemiei in limite normale pentru ca sunt sarace in zahar si calorii
Fibrele pe care căpşunile le contin ajuta la reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride din organism, prevenind astfel si bolile de inima si actionand ca adjuvant in hipertensiune.
Capsunile contin vitamina C si complexul de vitamine B, fiind astfel o sursa foarte buna in prevenirea afectiunilor sau bolilor care pot duce la degenerarea celulara si la distrugerea vederii.
Sunt si un bun tratament in lupta impotriva anemiei, asteniei si a insomniei.
 Prunele
Rude cu piersicile si cu ciresele, prunele sunt si ele pline de vitaminele A, C si K, la care se adauga fibre. Acestea ofera beneficii asupra sistemului cardiovascular, asupra creierului si a inimii. Sunt foarte usor de consumat: fie crude, fie in retet
e.
  Asadar aveti grija de sanatatea voastra mancand fructe si legume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu