marți, 5 ianuarie 2016

Ganduri de inceput de an

  Am asteptat nerabdatori sarbatorile de iarna, ne-am impodobit bradutii si casele, am facut slalom printre rafturile magazinelor ca sa nu ne lipseasca nimic de sarbatori si am petrecut multe ore in bucatarie pregatind sarmalute, piftie, fripturi, salata de boeuf, torturi, prajituri sau placinte iar Craciunul si Revelionul au venit si s-au dus..
  Am fost atat de entuziasti la trecerea dintre ani, crezand cu tarie ca in 2016 vom fi mai sanatosi, mai buni, mai fericiti, mai iubiti sau mai prosperi asa cum ne-au dorit cei dragi sau persoanele cu care ne-am intersectat voit sau intamplator.
Euforia acelor momente a trecut si incepem sa ne dam seama ca nu suntem mai sanatosi ci aceleasi metehne ce ne-au insotit in 2015, le-am adus cu noi si in 2016.Nu suntem nici mai fericiti sau mai buni pentru ca modul in care noi sau cei din jurul nostru privim/privesc lumea si tot ce se intampla este acelasi  si nici nu intrezarim prea multe sanse sa fim mai prosperi, ba dupa cheltuielile facute de sarbatori, portofelul este mai golut.
  Chiar si optimismul si speranta in zile mai bune ne-a cam palit, realizand ca nivelul nostru de trai nu se va imbunatati odata cu cresterea pensiile cu 5% sau a salariile bugetarilor cu 25, respectiv 10% iar TVA-ul scazut cu cateva procente va aduce doar o crestere a profitului comerciantilor asa cum s-a intamplat si la precedenta scadere...
Cu siguranta si in acest an politicienii isi vor urmari castigul propriu si nu prosperitatea celor ce ii voteaza.
La tv vom vedea si in acest an defilarea acestora la DNA, poate vom afla si de vreun sejur la Beciul Domnesc dar in nici un caz nu le vom vedea si averile confiscate... Avem si an electoral. Poate unii dintre noi se vor alege cu vreo bricheta sau un pix pentru a vota pe X sau pe Y.
La fel cum vom mai afla de bolnavi ce mor pe holurile spitalelor in timp ce asteptau sa fie vazuti de vreun medic sau chiar dupa ce au fost consultati si trimisi acasa pe motiv ca sunt sanatosi..
  Si cu toate acestea mergem mai departe caci se apropie  Valentines day, respectiv Dragobetele si trebuie sa ne grabim sa celebram iubirea cu inimioare si cine romatice, apoi vine martie si sarbatorim femeia cu martisoare si flori...
Va sosi si Pastele si trebuie sa pregatim cozonaci, oua rosii si iepurasi... vara cu vacantele...
Si ne apropiem iarasi de sfarsitul unui an.
  Nu-i asa ca viata e frumoasa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu