vineri, 20 mai 2016

Politia Locala nu este accesibila persoanelor cu dizabilitati

   Pana zilele trecute, habar nu aveam unde isi are sediul Politia Locala din Focsani dar o intamplare petrecuta saptamana aceasta m-a ajutat sa nu mai fiu atat de nestiutoare.
  In ziua cu pricina, incercand sa ajungem la o anumita locatie din Focsani pe care nu o cunoasteam, eu si sotul, ne-am lasat in voia GPS-ului fiind siguri ca nu ne va insela asteptarile. Acesta insa probabil avea chef de joaca pentru ca a inceput sa dea mai multe comenzi decat puteam noi executa, care se contraziceau intre ele si nu ne duceau nicidecum unde doream noi, asa ca dupa ce ne-am invartit cam 15 minute in jurul strazii pe care vream sa ajungem am hotarat sa o luam pe singura strada pe care nu ne-o indicase GPS-ul si surpriza, era chiar cea cautata de noi! O straduta ingusta, pietruita(da, in Focsani, si nu la periferie!) pe care erau parcate masini si pe o parte si pe cealalta, dintr-un capat in altul. Cu mare greutate am reusit sa gasim si noi un loc, strecurandu-ne intre doua masini parcate oblic, asa ca plecam bucurosi ca am gasit macar acel loc, nefiind astfel obligati sa parcam pe o strada invecinata iar eu sa fiu nevoita sa parcurg pe jos drumul pana in locul in care trebuia sa ajungem.
  Bucuria insa ne-a tinut pana ne-am intors la masina si am gasit pe parbriz o hartiuta prin care eram invitati la Politia Locala de pe strada 1 Decembrie 1918, in caz contrar asteptandu-ne o amenda de 250 lei si doua puncte de penalizare sau 500 de lei si trei puncte de penalizare (nu stiu in ce caz se aplica una sau alta dintre variante si sper nici sa nu aflu). Astfel ne-am apucat sa cautam Politia Locala pe strada sus amintita si nu mica ne-a fost surpriza cand am gasit-o in partea din spate a curtii unui liceu si surprizele nu s-au terminat aici...Dupa ce o cautasem vreo 30 de minute, odata ajunsi eu nu puteam intra pentru ca sus numita institutie publica avea la intrare patru trepte foarte inalte pe care eu nu le puteam escalada, fara nici o urma de rampa.
  La intrare un domn politist ce tocmai terminase o convorbire telefonica a devenit imediat tinta nemultumirilor mele, ce in acel moment ma simteam indreptatita sa reprezint toate persoanele cu dizabilitati locomotorii ce nu puteau intra in acea cladire. Dumnealui s-a aparat cum a stiut mai bine, aruncand pisica in curtea sefilor vinovati ca eu nu puteam urca acele trepte si a intrat in cladire grabit sa ne rezolve problema.
La intoarcere ne-a zis ca un locatar de pe acea strada chemase politia (noi nefiind singurii fericiti chemati la sediu) iar colegul ce daduse curs acelei sesizari nu stiuse ca eu am o dizabilitate desi pe parbrizul masinii era un card albastru maricel ce indica acest lucru. La plecare, ne-a recomandat sa nu mai parcam decat paralel cu axul drumului, din pacate nu ne-a zis si unde sa gasim suficient spatiu pentru o asemenea parcare iar eu nu puteam parasi curtea Politiei Locale pana nu i-am reamintit ca nu pot chema la sediu persoane cu dizabilitati atat timp cat nu au o cladire accesibilizata.

4 comentarii:

  1. Politia Locala, are voie sa dea amenda si puncte penalizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Potrivit Legii nr. 155/2011, politistii locali au dreptul sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis.

      Ștergere
  2. nu au voie. exista un vid legislativ.
    Uite aic i argumentul:
    http://www.raican.ro/model-de-plangere-impotriva-amenzilor-aplicate-de-politia-locala-la-regimul-circulatiei-rutiere/

    Si uite aici alte nesimtiri:
    politialocala3.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere