joi, 16 iunie 2011

Puterea cuvintelor

  Zilele trecute,o remarca facuta de cineva ,o persoana pe care nici macar nu o cunosc m-a facut, initial, sa ma intristez ,apoi sa ma gandesc la ce putere contin in ele cuvintele.Ele ne ajuta sa comunicam celorlalti gandurile, sentimentele ,ideile ,cunostintele noastre etc.De asemenea, cuvintele pot ajuta un om sau il pot distruge.Pot aduce bucurie dar si tristete. Cuvintele au o putere mai mare decat o constientizam in mod curent, altfel de ce ne-am folosi de cuvinte pentru ai rani pe ceilalti, de foarte multe ori chiar pe cei dragi noua?!De ce oare nu ne folosim de ele doar pentru a aduce bucurie, a incuraja, a exprima sentimente pozitive?!
Daca am constientiza in orice clipa ,fiecare dintre noi ,puterea cuvintelor pe care le rostim ,impactul pe care il pot avea in sufletul celui ce-i sunt adresate, cu siguranta am trai intr-o lume mai buna in care oamenii ar fi mai fericiti.Asta presupunand ca ranile pe care cuvintele noastre le-au produs nu au fost facute cu intentie.
  Va doresc sa aveti intelepciunea de a va folosi de cuvinte doar pentru a aduce bucurie celor din jur!Niciodata tristete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu