miercuri, 27 iunie 2012

Ce sanse ti se ofera cand ai o dizabilitate?!

  Dupa cum am mai scris intr-o postare mai veche, de ceva timp imi tot caut ceva de lucru.Nu pot depune efort fizic dar pot depune efort intelectual. Din pacate...la noi, asemenea calitati nu prea sunt apreciate, mai ales cand e vorba de o persoana cu o dizabilitate grava.In trecut am tot incercat sa gasesc ceva pe net dar fara mare succes, asa ca astazi am schimbat abordarea.
 Noua mea abordare prevedea solicitarea de informatii de la cei ce ar trebui sa ajute persoanele cu dizabilitati.Astfel ca am sunat la Autoritatea pentru Persoane cu Handicap Vrancea si am intrebat daca aici se ofera consultanta persoanelor cu dizabilitati care vor sa lucreze si mi s-a zis ca nu se ocupa ei de asa ceva si ca ar trebui sa sun la Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, asa ca, in naivitatea mea, m-am apucat sa-i sun si pe acestia dar ...surpriza:aici nu s-a auzit de asa ceva si m-au indrumat iarasi spre Autoritatea pentru Persoane cu Handicap. Mi-a pierit tot entuziasmul si am concluzionat ca si aceasta
abordare duce spre Nicaieri.
Se pare ca in Romania persoanele cu handicap sunt incurajate sa faca Nimic dar in acelasi timp sa invete sa supravietuiasca cu un venit cat mai mic, aici referindu-ma la indemnizatia pentru handicap.
  Si totusi...razele soarelui isi vor face prezenta, mai devreme sau mai tarziu, si in viata noastra...

7 comentarii:

  1. STIU CUM ESTE PENTRU CA SUNT IN ACEASI SITUATIE CA TINE. Dar traim intara... in care totul este imposibil

    RăspundețiȘtergere
  2. aveti dreptate fetelor nimeni nu se inplica in viata noastra

    RăspundețiȘtergere
  3. nimeni nu se inplica in viata noastra sa vina in ajutorul nostru fundatile nu fac nimic

    RăspundețiȘtergere
  4. Va dau dreptate si va sustin pentru ca stiu ce inseamna sa suferi si sa nu te ajute nimeni !

    http://youtu.be/uCASmCI9ec0

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara dragilor ,si fica mea este in situatia voastra ,si ea ar vrea sa lucreze dar,este foarte greu . Nu cu mult timp in urma gasise un post la call center dar din pacate a trebuit sa renunte dupa cateva zile ,pentru ca costurile deplasarii cu masina erau prea mari pentru posibilitatile noastre .Eu ,tatal ei ,nu pot renunta la serviciu si sa o conduc eu la locul de munca ,trebuie sa muncesc sa ne intretinem,iar sa angajam un sofer privat a-r costa dublu fata de ce a-r castiga fica iar noua nu ne-ar mai ramine nici un ban pentru ca si salariul meu ,aproape tot, a-r fi mers la sofer.Postarile voastre sunt mai vechi ,sper din toata inima ca in acest timp va-ti gasit ceva.Va urez succes si multa sanatate,cu respest pentru voi,Costel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dle Costel, au trecut peste doi ani dar nu s-au schimbat prea multe pt persoanele cu handicap..
      Eu inca imi caut ceva de lucru pentru care sa fiu si platita caci voluntariat am facut si inca mai fac. O asteptam pe fiica dv pe www.dizabil.eu

      Ștergere