luni, 18 iunie 2012

Povesti din spitalele romanesti

 Cei mai multi dintre noi si-au petrecut macar o zi intr-un spital din Romania si prin urmare cunosc atmosfera din acestea.Cei care n-o cunosc au fost cu adevarat binecuvantati.Pentru cei din prima categorie dar si pe cei din a doua m-am hotarat sa va prezint cateva intamplari din spitalele noastre.
  Un spital din centrul capitalei.La internare esti obligat sa-ti lasi geanta cu hainele de strada dar si o parte din hainele de spital la garderoba.In saloane nu ai unde sa-ti tii prea multe schimburi iar de tinutul gentilor aici nici nu poate fi vorba.E o seara de vineri iar afara ploua torential.Se pare ca natura s-a maniat pe noi.Esti in spital, e vineri seara si altceva nu poti face decat sa citesti o carte, sa asculti muzica la un radio sau sa vorbesti cu prietenii sau familia la telefon. Iti doresti sa treaca timpul cat mai repede, sa vina si ziua in care poti pleca acasa, daca se poate si cu problemele de sanatate rezolvate. Deodata observi ca plafonul salonului e umed, apa se infiltreaza prin acoperis. Si asta nu e tot, a fost intrerupta si alimentarea cu apa caci se spune ca subsolul spitalului a fost inundat.Dar te culci si iti spui ca pana dimineata vor fi rezolvate toate problemele... nestiind ca a doua zi vei avea o supriza deloc placuta cand vei fi chemat sa-ti iei geanta cu haine, de la garderoba, inundate, de asemenea.Iti descoperi hainele distruse si nu stii daca sa fii trist la vederea acestora sau manios pe cei carora le-ai incredintat lucrurile tale si n-au fost in stare sa aiba grija de ele.In plus, incepi sa te intrebi oare cu ce o sa te mai schimbi pana la externare sau cu ce haine vei pleca acasa?
Noroc ca Dumnezeu mai lasa pe lumea asta si oameni cu suflet care sunt dispusi sa intinda o mana atunci cand e nevoie.
Cat despre administratorii spitalului...nimeni nu s-a deranjat macar sa se intereseze ce s-a intamplat cu lucrurile pacientilor.Despre a-si cere cineva scuze pentru daunele pricinuite nici nu poate fi vorba.
 Si ca o continuare a acestui episod...luni dimineata s-au apucat sa spele plafonul salonului cu o solutie antimucegai in prezenta pacientilor asa ca acestia au fost nevoiti sa inhaleze acel miros toxic, nimeni din cei ce ar fi trebuit sa se ocupe de sanatatea pacientilor neavand nici o problema cu asta.
  O cunostinta mi-a zis ca ar trebui sa spun si lucruri bune despre spitalele noastre asa ca nu voi incheia inainte de a aminti ca in ciuda unor astfel de intamplari, aici poti avea acces la tratamente de ultima generatie.Tot aici am intalnit o tanara doctorita care isi imprumuta cartile din biblioteca, pacientilor cu care avea o pasiune comuna:literatura.Astfel de cazuri sunt rar intalnite.
  In final, va doresc sa nu va imbolnaviti pentru a nu cunoaste spitalele romanesti!

5 comentarii:

  1. buna Iuli-ana,
    cum iti mai merge cu tratamentul? ai mai aflat ceva de mtx?
    Te-am pupat, Roxana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,Roxana!Eu sunt bine, analizele mi-au iesit bunicele si de aceea am ramas in continuare pe mtx.In spital mi s-a spus ca mi-l pot procura doar din afara tarii asa ca am apelat la cunostintele pe care le aveam in Italia si am primit deja comprimate pentru o perioada.Multa sanatate, iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dorim sa promovam oamenii ce lupta pentru o sansa!PERSOANE CU DIZABILITATI CARE INDRAZNESC SA NU-SI PLECE CAPUL IN FATA SUFERINTELOR ...A NEAJUNSURILOR VESNICE DIN ROMANIA!

    Te asteptam pe idul clubulserafim@yahoo.com sau chiar pe pagina noastra de facebook cu un link al blogului sau iatorisirea ta de Invingatoar!

    Felicitari Iuli-Ana esti o luptatoare..mult curaj si multa sanatate!te pupam
    Clubul Serafim

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc!Sunt un om obisnuit care incearca cu putinile mijloace pe care le are la indemana sa faca o schimbare dar dupa cum stiti...e foarte dificil! Si eu va doresc mult succes si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca aveam un caiet in spital, la cate întâmplări am avut...

    RăspundețiȘtergere