marți, 5 februarie 2013

Decaderea

  Cum deschizi televizorul sau vreun ziar, imposibil sa nu dai peste un viol savarsit asupra unei adolescente sau chiar a unei batrane, despre un scandal sexual, mai nou chiar in scoala sau despre vreo crima savarsita in trafic sau in sanul vreunei familii. Privesti si ramai socat...Parca nu s-ar mai intampla nimic bun in tara asta.Te intrebi, oare ce se intampla cu noi? Nu mai stim sa ne iubim aproapele, nu mai stim sa fim onesti, nu mai stim ce e blandetea, ce e bunatatea, nu mai stim sa fim rabdatori? Spre ce ne indreptam oare?
  Guvernul se imprumuta pentru a cumpara citostatice iar diversi oficiali declara pe toate posturile de televiziune ca lista pacientilor bolnavi de cancer ce isi asteapta tratamentul ce ii poate salva viata s-a micsorat iar durata de asteptare e de doar cateva luni.Oare domnii ce ,,se ocupa'' de sanatatea romanilor nu stiu ca aceasta afectiune este letala iar in cateva luni de asteptare aceasta mai face cativa pasi spre inevitabil? De ce oare in tara asta nu sunt bani pentru medicamente dar sunt bani pentru a intretine un numar tot mai mare de parlamentari si de ministri?Oare de ce un om care deja trebuie sa lupte cu o afectiune grava, trebui sa lupte si cu acest sistem care nu permite accesul la medicamente, care, in fiecare zi, ne mai impovareaza cu ceva taxe si impozite si in care, la fiecare pas, te lovesti de coruptie si dispret pentru simplu cetatean?
 Toti suntem revoltati dar oare ce putem face pentru a schimba mersul acestei societati spre dezastru?Ce putem face pentru a ne regasi demnitatea, credinta si speranta?De unde trebuie sa inceapa schimbarea?
 

3 comentarii:

  1. aici iti poti verifica pagerankul si ca sa cresti pune cate un link pe un cuvant in interiorul articolului; bafta urmatorul update google este Al doilea intre 27 Iunie si 7Iulie

    - Al treilea intre 29 Septembrie si 4 Octombrie

    - Ultimul uppdate din acest an a fi intre 24 Decembrie si 29 Decembrie

    RăspundețiȘtergere