joi, 21 februarie 2013

Efectul mancarii fast food asupra organismului


  Exista oare vreo persoana careia sa nu-i placa cartofii prajiti sau care sa nu savureze mancarea de tip fast food atunci cand ia masa in oras? Si cu toate acestea stiati ca mâncarea de tip fast food nu este responsabilă doar de kilogramele în plus. Un studiu recent arată că persoanele care obişnuiesc să mănânce astfel de preparate îşi pun sănătatea în pericol, notează Daily Mail.
Rezultatele cercetării au arătat că mâncarea fast food atacă ficatul la fel de agresiv ca şi virusul hepatic. Cotidianul britanic notează că printre cele mai periculoase asemenea preparate se numără cartofii prăjiţi, deoarece conţin diferite ingredinte care atacă ficatul.
„Ştim că sarea este nelipsită de pe cartofii pe care îi cumpărăm de la fast food. De asemenea, nu este nici un secret faptul că aceştia sunt preparaţi în grăsime, dar cartofii prăjiţi de la astfel de restaurante conţin inclusiv zahăr. De ce? Pentru că zahărul ajută la oferirea nuanţei de auriu, specifică preparatelor de tip fast food”, a declarat dr. Drew Ordon, autorul cercetării.
Puiul prăjit şi inele de ceapă cumpărate de la astfel de restaurante atacă, de asemenea, ficatul. „Sunt prăjite în grăsimi, motiv pentru care abundă în grăsimi saturate (nr. grăsimi „rele”), ceea ce afectează ficatul”, a mai precizat autorul cercetării. Dr. Ordon spune că impactul resimţit de ficat în cazul în care mâncăm des produse fast food este asemănător cu impactul virusului hepatic.
  In plus, oricat de imbietoare ar fi mancarea de acest tip, ea contine in principal grasimi saturate, glucide si o cantitate mare de sare - categorii de substante care ar trebui sa fie in cantitate scazuta in dieta noastra. Acest aport exagerat de glucide si grasimi duce la perturbarea metabolismului normal si la acumulularea in depozite a acestor substante, proces ce sta la baza ulterioarelor probleme de sanatate. Consumul excesiv de sare are efecte negative mai ales asupra persoanelor hipertensive sau cu predispozitie la hipertensiune arteriala.Toate aceste categorii de substante duc la cresterea factorilor de risc cardio-vasculari: determina obezitate, dislipidemii (perturbari ale metabolismului lipidelor) si hipertensiune arteriala, crescand astfel riscul de angina si infarct miocardic acut.
Aceste efecte metabolice pe termen lung duc la adevarate probleme de sanatate, dupa cum am mai amintit: obezitate, boli cardiace, dislipidemii, hipertensiune arteriala, diabet zaharat.
  Afectare hepatica, afectiuni cardio-vasculare, obezitate, diabet zaharat...nu-i asa ca parca v-a mai pierit pofta de fast-food?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu