joi, 5 iunie 2014

Ce s-a intamplat cu solidaritatea romaneasca?

   Dupa cum probabil stiti in urma cu trei saptamani cateva localitati din Vrancea iar au fost afectate de inundatii...Atunci, in acele momente ceva m-a pus pe ganduri...
  De obicei nu prea mai urmaresc stirile la tv...M-am saturat sa aud despre acte de violenta sau despre coruptia politicienilor dar in acele momente in care era avertizare cod rosu pe Putna iar un sfert din localitatea era deja inundata, am urmarit aproape toate buletinele de stiri...
Seara neputand dormi de teama sa nu ne trezim si noi cu apa in curte, tot butonam telecomanda.
Pe un post de stiri intr-o emisiune dedicata inundatiilor din Vrancea, era o batrana dintr-o localitate invecinata careia ii intrase apa in casa. Sotul ii era imobilizat, fiica-i avea, de asemenea, o dizabilitate. Acea batrana dintr-o pensie de 500 lei platise 100 lei cuiva sa-i scoata apa din casa. In asemenea momente nimeni nu se oferise s-o ajute gratis, nimeni nu s-a bucurat ca a scapat fara sa fie afectat de acest fenomen atat cat sa se ofere sa ajute pe cineva in dificultate.
  Tot la stiri am vazut cum sarbii iesisera cu mic cu mare pentru a face diguri din saci cu nisip pe cand la noi erau dezbateri mari peste tot despre inundatii dar nimeni nu facea nimic. Toata lumea astepta sa vada daca va mai creste nivelul raurilor .
  De ce oare noi suntem solidari doar verbal? De ce nu suntem capabili sa ne mobilizam si sa fim solidari  in orice moment, in orice circumstante? Ce s-a intamplat cu solidaritatea romaneasca?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu