joi, 5 aprilie 2012

De ce sunt oamenii interesati doar de castigul material?

   De ce e lumea asa cum e? De ce sunt oamenii interesati doar de castigul material? De ce nu mai face nimeni o fapta buna, dezinteresat? Toate aceste intrebari mi se invartesc in minte, neincetat. Sunt prea insignifianta pentru a le afla raspunsul dar ele tot roiesc in mintea mea.Poate va ganditi de ce aceste intrebari acum? Stiu ca lumea e asa de mult timp, n-am descoperit acest lucru acum dar nu inceteaza sa ma surprinda.
  Un bun prieten care tocmai a suferit o grea pierdere, trebuie sa se confrunte cu aceasta lume obsedata de castig care nu se poate opri macar o clipa in fata durerii lui mute.Intreaga-i lume s-a zguduit din temelii iar el s-a trezit singur fara nici un punct de sprijin in juru-i.Fara sanatate, fara familie...doar cu un acoperis deasupra capului si cu Dumnezeu in inima.Pe Dumnezeu nu i-l poate lua nimeni dar, din pacate, s-au gasit persoane care sa-i doreasca casa in schimbul ajutorului pe care i l-au acordat si pe care se presupune ca i-l vor mai da.Se pare ca nimic pe lumea asta nu e gratis.Nimeni nu mai vrea sa agoniseasca ceva in Ceruri.Toti isi vor plata aici, in aceasta lume.Lumea e foarte grabita.Nimeni nu mai are timp sa se opreasca in fata durerii celuilalt.Nimeni nu mai are timp sa se gandeasca, daca el sau cineva drag lui ar ramane pe lume singur si bolnav?!Decat sa te opresti o clipa, sa te pui in locul celuilalt pentru a-i simti macar o secunda suferinta, mai bine sa alergi disperat gandindu-te, din asta ce poti castiga?
    Credinta mea in bunatatea oamenilor, azi, s-a clatinat...

2 comentarii:

  1. Pentru ca sunt fara de Dumnezeu (chiar daca ne batem cu pumnii in piept ca suntem o tara crestina (si inca una foarte crestina))! Ar fi multe de spus, dar in esenta, de fapt, nu exista o relatie personala cu Domnul Dumnezeu!
    Daca vei citi cu mai multa atentie, Sfanta Scriptura, vei constata ca te-ai inselat atunci cand ti-ai pus increderea in bunatatea oamenilor: bunatate se gaseste doar la Domnul Dumnezeu! Fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Marius, fiecare om are o frantura de Dumnezeire in el doar ca, se pare, unii au ajuns sa ignore aceasta.

    RăspundețiȘtergere