miercuri, 9 mai 2012

,,Aici sunt banii dumneavoastra!''

   Aveti nevoie de vreun dispozitiv medical care ar trebui compensat de Casa de Asigurari de Sanatate dar nu puteti inca beneficia de acesta pentru ca statul prin respectiva Casa nu are bani sa vi-l compenseze?Sau poate de vreun medicament sau vreo investigatie medicala care, de asemenea, nu poate fi compensat/-a?Sau poate aveti nevoie de vreo interventie chirurgicala de care depinde viata dumneavoastra sau calitatea vietii dumneavoastra dar Casa de Asigurari sau Directia de Sanatate Publica nu are bani de asa ceva?  
   Sunteti frustrati pentru ca aveti nevoie de ajutor dar nu-l primiti sau pentru ca va stiti drepturile dar acestea nu va sunt respectate si vi se tot spune ca statul nu are bani?
Poate vreti sa aflati ce face statul cu banii, unde se duc banii care v-ar putea salva viata sau macar vi-ar imbunatati-o?!
  Deputaţii au votat marţi legea amnistiei fiscale prin care cei 300.000 de funcţionari publici care au primit sporuri ilegale în perioada 2008-2010 nu mai sunt obligaţi să restituie banii.
Legea a trecut cu 234 de voturi "pentru" şi trei abţineri. Actul normativ a fost depus la sfârşitul lunii martie de către UDMR.
Curtea de Conturi a publicat la sfârşitul anului 2009 un raport prin care constata acordarea unor drepturi salariale în afara cadrului legal, fenomen despre care instituţia aprecia că s-a declanşat în 2004-2005 şi s-a răspândit la nivelul administraţiilor locale din toată ţara.
În anul 2008 s-au acordat sporuri ilegale în valoare de circa 259 de milioane de euro. În jur de 235.000 de bugetari au beneficiat în acel an de prime de concediu, prime de toamnă sau bonificaţii pentru ziua localităţii.
 Nivelul acestor drepturi a fost apreciat drept "extrem de ridicat, reprezentând 0,18% din PIB şi 2,3% din totalul cheltuielilor bugetelor locale", se arata în raportul Curţii de Conturi.
  Aici ar putea fi banii dumneavoastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu