joi, 27 septembrie 2012

Bolnavii, trataţi şi diagnosticaţi mai rapid

   Vrâncenii bolnavi sunt trataţi şi diagnosticaţi mult mai rapid şi eficient. De la sfârşitul săptămânii trecute, Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Focşani şi Camera de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal din Adjud sunt conectate, printr-un sistem de conferinţă pentru telemedicina de urgenţă, cu clinici universitare de specialitate şi spitale din ţară. Sistemul a fost implementat din luna iulie, dar a devenit funcţional de la finele săptămânii trecute.
Sâmbătă a fost inaugurat sistemul de telemedicină de la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iaşi, care coordonează şapte judeţe din regiunea Moldovei, fiind conectat audio şi video cu 26 de spitale, printre care şi cele două din judeţul Vrancea. Prin intermediul acestui sistem, medicii din structurile de urgenţă ale spitalelor din Focşani şi Adjud pot primi sprijin şi recomandări medicale de urgenţă din partea unui medic specialist de la o clinică universitară.
   Medicul Dana Mariana Dincă, medicul şef al UPU Focşani, spune că acest sistem este foarte folositor, prin intermediul său putând fi solicitate opinii medicilor din alte judeţe despre un pacient care se află în stare critică. Diagnosticele vor fi puse de echipe complexe şi se va interveni de urgenţă atunci când transferul pacientului la o altă unitate medicală este dificil de realizat. „Sistemul de telemedicină este benefic pentru noi. Cu ajutorul lui se pot solicita opinii în legătură cu un pacient, dar şi în legătură cu un transfer. Până acum, acest sistem nu a fost utilizat, de la finele săptămânii trecute fiind conectaţi cu celelalte spitale. Cu siguranţă vor fi situaţii în care acest sistem va ajuta extrem de mult“, spune medicul şef Dana Mariana Dincă.
   Toate costurile necesare implementării sistemului de telemedicină au fost suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii.(sursa:Monitorul de Vrancea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu