duminică, 2 septembrie 2012

Donand sange, ajutati o persoana ce sufera

Criză de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea! Instituţia se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte stocurile de sânge. Directorul instituţiei, medicul Mioara Hanţă a spus că numărul donatorilor a scăzut foarte mult, iar solicitările au crescut, aşa că pungile de sânge sunt pe terminate. „Avem cam 10-12 donatori pe zi, ceea ce este foarte puţin. Nu mai avem absolut deloc sânge la grupele AB pozitiv, zero şi A negativ, iar la celalalte grupe mai avem foarte puţine pungi. Solicitări sunt foarte multe, şi trebuie să le onorăm. Nici la centrele din alte judeţe nu mai găsim sânge. Facem un apel la populaţie, să vină să doneze sânge! Facem apel la firmele cu mulţi angajaţi sau la unităţile militare să vină cu cât mai multe persoane să doneze. Este mare nevoie de sânge!“, spune medicul Mioara Hanţă.
   Donatorii primesc o zi liberă de la serviciu şi bonuri de masă în valoare de aproximativ 70 de lei. Cei care donează sânge trebuie să ştie că acest lucru nu reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii lor, toate instrumentele utilizate fiind sterile şi de unică folosinţă. Mai mult, medicii spun că donarea este un lucru benefic pentru sănătate. La donare, se rămâne fără o anumită cantitate de sânge şi măduva osoasă este nevoită să producă celule noi, iar acest lucru întinereşte organismul.(sursa:Monitorul de Vrancea)
  Salvati o viata, donand din sangele vostru!Poate vreodata si voi veti avea nevoie de ajutor si alti semeni vor dona pentru voi!Ajutati pe cei ce sunt in suferinta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu