vineri, 25 aprilie 2014

Un nou test de sânge ar putea prezice riscul de artrită

   Un nou test de sânge ar putea prezice riscul de apariţie a artritei, permiţând astfel descoperirea unor tratamente pentru stadiile precoce ale bolii, înainte de producerea unor leziuni ireversibile, au anunţat cercetătorii din Marea Britanie.
   Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol speră că noul test de sânge va putea fi disponibil în următorii cinci ani, conform dailymail.co.uk.
Aceştia au identificat doi biomarkeri - sau indicatori din sânge - care i-ar putea ajuta să facă diferenţa între o persoană sănătoasă şi o persoană cu osteoartrită, astfel încât medicii să poată şti dacă starea anumitor pacienţi se va agrava.
Osteoartrita, o cauză majoră a dizabilităţii pentru persoanele în vârstă, este cauzată de subţierea şi distrugerea cartilajului, mai ales la nivelul încheieturilor.
De asemenea, această boală afectează producerea fluidului sinovial, o substanţă gelatinoasă secretată de membrana din jurul încheieturii, care devin astfel mai subţire şi mai puţin elastică.
Boala afectează mai mult bărbaţii decât femeile, iar uneori poate fi extrem de dureroasă, mişcarea şi activităţile zilnice devenind extrem de dificile.
Mohammed Sharif, cercetător la Universitatea din Bristol, a afirmat că identificarea unor indicatori mai precişi ai bolii este urgentă, adăugând că echipa sa de cercetare a identificat în sânge doi asemenea indicatori sau biomarkeri care s-au dovedit "extrem de utili".
"Sperăm să descoperim dacă aceştia ne pot ajuta să identificăm cu exactitate între o persoană sănătoasă şi o persoană cu osteoartrită, să identificăm pacienţii a căror stare se va agrava, dar şi dacă anumite medicamente funcţionează sau nu în situaţiile respective", a declarat Mohammed Sharif.(Mediafax.ro)
  Eu as adauga ca artrita este cauza dizabilitatii si multor persoane tinere...
  Pacat ca nu m-am nascut sau, macar, imbolnavit mai tarziu ...Ma bucur totusi pentru cei mai tineri decat mine! Au mai multe sanse sa scape de aceasta boala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu