vineri, 14 noiembrie 2014

Inconstienta in trafic

  Au loc atat de multe accidente rutiere in fiecare zi...
  Daca te uiti la stiri, citesti ziarele sau chiar circuli pe strada, vezi, auzi despre accidente foarte grave de circulatie. Atat de multe vieti frante din cauza inconstientei...
  Persoane care se urca baute la volan crezandu-se Superman, tineri care considera ca limitarile de viteza sunt pentru ,,fraieri'' si nicidecum pentru ei, soferi care conduc pana la epuizare, persoane care sofeaza fara a avea permis de conducere sau, la fel de grav, avand permise de conducere ,,cumparate''.
  Nu stiu sa sofez si nici nu ma pot lauda ca am circulat foarte mult dar intotdeauna mi s-a parut ca soferii din Bucuresti sunt foarte agresivi. Surprinzator, in urma cu o luna, niste prieteni din Bucuresti, veniti in vizita la noi, ne povesteau ca soferii din Vrancea li s-au parut mult mai periculosi decat cei din Bucuresti.
  In urma cu o saptamana insa am avut cateva experiente care m-am convins ca inconstienta anumitor soferi nu are granite.
Fiind in Bucuresti, intr-un taxi, intr-o intersectie nu prea mare, soferul nu se asigura si un microbus era cat pe ce sa intre in noi.
Peste 11 ore, se inserase deja, intorcandu-ma cu un microbus spre casa, in timp ce treceam printr-o localitate din Vrancea o masina destul de mare ce transporta probabil peste 20 mc busteni, mergea pe E85 cu aproximativ 100 Km/h iar soferul microbusului tot incerca sa-l depaseasca, vorbind in acelasi timp cu o pasagera despre cat de periculos e sa mergi pe langa o asemenea masina incarcata cu lemne, lucru pe il facea el insusi in acel moment. S-a chinuit vreo 10 minute sa-l depaseasca desi era vizibil ca acela nu vroia sa reduca viteza pentru a-l lasa sa faca acest lucru. Noi, calatorii, inmarmurisem, prinsi in ,,jocul'' acestor soferi profesionisti ce ne puneau  vietile in pericol cu nonsalanta.
La doar o ora de la acest incident, fiind in masina unui vecin, la ora opt seara pe o ceata densa ce nu-ti permitea sa vezi mai departe de zece metri, un tir se apuca sa depasesca un alt tir, intrand pe sensul nostru de mers, salvandu-ne doar prezenta de spirit a vecinului.
  Oare acesti oamneni n-ar trebui supusi unor teste psihologice riguroase? Cum pot fi atat de inconstienti punand in pericol viata propriilor pasageri sau a celorlalti participanti la trafic?
Oare nu se pot lua masuri impotriva unor asemenea oameni inainte de a produce adevarate tragedii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu