vineri, 12 octombrie 2012

Ziua Internaţională de luptă împotriva reumatismului

   În fiecare an, ziua de 12 octombrie este considerată „Ziua Internaţională de luptă împotriva reumatismului”.
 Reumatismul este un termen general care înglobează peste 100 de afecţiuni care se răsfrâng asupra oaselor, articulaţiilor, muşchilor, tendoanelor şi ligamentelor. Complicaţiile pot afecta, de asemenea, inclusiv organele interne cum ar fi inima, rinichii, plămânii sau pielea. Durerea, umflarea, roşeaţa, febra şi rigiditatea musculară sunt câteva dintre simptomele specifice bolilor reumatice.
50% din populatie sufera de boli reumatice.
1% din populatie sufera de poliartrita sau artrita reumatoida, boala ce reduce durata medie de viata cu 5-10 ani.
Femeile sunt de 2-3 ori mai predispuse să dezvolte afecţiunea decât bărbaţii. Poliartrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică ce afectează, de obicei, articulaţiile mâinilor şi picioarelor.
Poliartrita reumatoidă afectează învelişul articulaţiilor, cauzând o inflamaţie dureroasă ce poate determina eroziunea osului şi deformarea articulaţiei. Pe lângă problemele care apar la nivelul articulaţiilor, boala poate afecta întreg organismul, manifestându-se cu febră şi oboseală.
Poliartrita reumatoidă este o boală progresivă cu simptome şi dovezi ale distrugerii articulare care se agravează cu trecerea timpului. De aceea, este foarte importantă diagnosticarea timpurie a bolii şi instituirea tratamentului cât mai repede.
  Daca  va doare  mana sau un picior, o articulatie sau mai multe nu recurgeti la automedicatie ci mergeti la medic pentru a fi diagnosticati si tratati corect.O boala dianosticata si tratata la timp inseamna mai putina suferinta!
  Aveti grija de sanatatea voastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu