joi, 8 noiembrie 2012

Oamenii din spatele mastilor

   De ce oare oamenii nu sunt ceea ce vor sa para?De ce oare nu spun ceea ce gandesc?De ce nu fac ceea ce declara? De ce vor sa fie perceputi altfel decat sunt cu adevarat?
   De ce nu ne putem da seama cum e un om privindu-l sau ascultandu-l cateva minute? De ce oare majoritatea oamenilor se ascund dupa o masca care li se pare mai frumoasa? De ce nu pot fi ei insisi frumosi(sufleteste)?
   Candva credeam tot ce spuneau ceilalti...Eram un copil naiv...Mintea mea nu putea concepe ca oamenii nu sunt totdeauna ceea ce par a fi...Viata insa m-a invatat sa nu mai cred in cuvintele ce nu sunt sustinute de fapte. Asa ca acum nu mai cred declaratiile pompoase ale politicienilor, nu mai cred in vorbele mieroase ale diverselor celebritati medicale care plang de mila pacientilor si nici in inocenta unui adolescent cu chip angelic. Am invatat ca politicienii vor doar sa-i votam, dandu-le astfel sansa sa se infrupte din putere, medicii, cei mai multi dintre ei, isi tin pacientii cu zilele pe la usi, fiind innaccesibili  pacientilor obisnuiti atunci cand acestia au nevoie de ei dar accesibili celor cu resurse materiale substantiale sau cu relatii sus puse, vanand celebritatea iar adolescentii cu chip angelic isi lovesc mamele cand acestea nu le pot sustine mofturile.
 Majoritatea oamenilor sunt atat de obisnuiti sa-si poarte masca incat uita ei insisi cum sunt cu adevarat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu