luni, 15 septembrie 2014

In vizita la Ziarul de Vrancea

  Nu era prima oara cand intram in sediul unui ziar...In copilarie unchiul meu, jurnalist la un ziar local, despre care nici nu stiu daca mai exista in zilele noastre, ma luase intr-o zi sa-i vad locul de munca. Tot ce-mi mai amintesc din acea zi e ,,locul unde se culegeau litere''. Acolo imi placuse cel mai mult. Un domn alegea literele care compuneau cuvintele si care la randul lor alcatuiau articolele. Banuiesc ca in zilele noastre nici nu se mai folosesc asemenea metode...Dar sa revenim in actualitate...
  In urma cu cateva zile cand doamna Silvia Vranceanu m-a inviatat la sediul Ziarului  de Vrancea ma asteptam la cu totul altceva...O cladire mare cu o parcare pe masura in care sa vad masini inscriptionate cu numele ziarului., birouri luxoase cu privelisti panoramice (bineinteles ca exagerez putin), multa forfota...stiu, se pare ca am vazut prea multe filme americane cu jurnalisti iar.. pana la urma, Ziarul de Vrancea e un ziar local. Si cu toate acestea tot ce am vazut acolo m-a surprins placut.
Un sediul situat la parterul unui bloc, birouri modeste si angajati tineri dar inimosi, hotarati sa se foloseasca de puterea cuvintelor pentru a informa si pentru a ajuta. Am fost si mai incantata de proiectele prin intermediul carora vor sa vina in sprijinul persoanelor cu dizabilitati din Vrancea.
Asa ca le voi dori succes in tot ce intreprind in sprijinul oamenilor si sper ca ,,penita'' lor sa aduca o schimbare a mentalitatilor in ce priveste persoanele cu handicap, in societatea vranceana.

2 comentarii:

  1. Multumim pentru vizita, Iuliana. Esti intotdeauna binevenita atat la noi la redactie cat si in paginile Ziarului de Vrancea. Iti urmaresc blogul de mai mult timp si imi place cum scrii. Sper sa avem proiecte comune. Te salut cu drag, Silvia

    RăspundețiȘtergere