luni, 2 iulie 2012

Bucurati-va de bogatia verii!

  Bucurati-va de aceasta vara!Bucurati-va de razele soarelui, de frumusetea florilor, de ciripitul pasarelelor si nu in ultimul rand, rasfatati-va cu fructele si legumele ce se gasesc din plin in acest sezon! Iata cateva din deliciile verii si beneficiile lor:
 Fructele de padure
Toate fructele de padure au un continut scazut de calorii si un pachet de nutrienti extrem de bogat. Putem spune chiar ca sustin intregul corp: echilibreaza nivelul zaharului din sange, sustine sistemul cardiovascular, intareste vasele de sange, reduce hipertensiunea si protejeaza impotriva tuturor tipurilor de cancer. Asa ca, asigura-te ca incluzi o varietate mare de fructe de padure in alimentatia de vara. Corpul tau iti va fi recunoscator.  
 Pepenele
Are atatea beneficii incat nu stim de unde sa incepem. Pepenele este foarte bogat in antioxidanti, in special licopen, substanta care joaca un rol important in lupta cu bolile de inima. De asemenea, are un continut ridicat de vitamine A si C, care intaresc sistemul imunitar, pun imbatranirea pe pauza si te ajuta sa-ti mentii sanatatea inca de la nivel celular. 
Dar probabil cel mai important aspect este cel legat de silueta – pepenele este cel mai bun aliat pe care il poti lua in lupta cu kilogramele in plus. Este 70% apa, ceea ce inseamna ca te hidrateaza, te scapa de senzatia de foame si iti imbunatateste considerabil digestia, iar daca mananci cateva zile la rand, ai parte de cea mai buna cura de detoxifiere din lume. In plus,este si delicios!
Castravetele   
Prezinta multe beneficii pentru sanatate. Desi are un continut ridicat de apa, castravetele este bogat in vitamine si minerale (fosfor, magneziu, putin calciu, clor, sodiu, zinc, vitamine din complexul B) dar si carbohidrati si grasimi bune in cantitati mici. Catravetele contine si substante astringente care ii confera proprietatile atat de apreciate in cosmetica.
Castravetele are calorii negative, astfel el devine un bun aliat al curelor de slabire.
Castravetele hidrateaza prin continutul sau ridicat de apa, dar totodata are si efecte diuretice, fiind indicat in cazul celor care retin apa sau au probleme cardiovasculare.
Prin efectele sale diuretice, dar si prin aportul de apa, vitamine si minerale pe care il aduce, castravetele este util in prevenirea, dar si tratarea bolilor de rinichi, in special pentru litiaza renala (nisip sau pietre la rinichi).Mastile pentru ten sau par cu castravete elimina sebumul, inchid porii, curata in profunzime tenul sau parul, hidrateaza si hranesc pielea fetei sau a capului.
Castravetele este util si in tratarea cearcanelor, se folosesc felii racite la frigider care apoi se pun pe ochii cu cearcane si se lasa sa actioneze 10 minute.
Rosiile
Sunt extrem de bogate in antioxidanti si sunt o sursa excelenta de vitamine A, C si E. Mananca-le cu incredere si vei fi protejata de cancer, boli de inima si probleme de vedere. Iar daca vrei un par frumos, o piele de invidiat si dinti sanatosi, rosiile sunt cea mai buna alegere.
Porumbul
Este un aliment minune, doar ca nu i se acorda atentia cuvenita. Porumbul are niste efecte antiinflamatorii si anticancerigene uimitoare si este un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Te ajuta in procesul de slabire, este un aliment detoxifiant natural si te ajuta sa-ti mentii corpul hidratat, datorita continutului mare de apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu