vineri, 13 iulie 2012

,,Meseriasii nemeseriasi''

  Ce poate fi mai rau in aceasta perioada cand simti ca parca te topesti din cauza temperaturilor ridicate? Ati ghicit? Daca nu stiti, va spun eu! Sa ai probleme cu frigiderul. Repercursiunile le stiti cu totii...mancare alterata...adio gheata sau apa rece! E cumplit! Si ce faci intr-o asemenea situatie? Incepi sa intrebi in stanga si-n dreapta, vecini, rude, cunostinte daca au avut probleme asemanatoare cu a ta sau mai precis daca frigiderele lor au suferit de aceeasi boala ca si frigiderul tau si faci astfel o colectie de sfaturi si intamplari cu frigidere si frigotehnisti.
Astfel inarmat apelezi la unul dintre frigotehnistii recomandati si-l chemi sa-ti consulte frigiderul.Dar vai, ce te faci daca acesta incepe sa-ti schimbe, dragul tau de frigider, piesa cu piesa iar in cele din urma te trimite la unul ,,mai meserias'' decat el?Ajungi sa regreti ceasul in care ti-ai lasat frigiderul pe mana unuia ca el si te scotocesti bine sa vezi cu ce resurse materiale ai mai ramas dupa o asemenea interventie si o iei agale spre cel mai apropiat magazin cu produse electrocasnice si-ti achizitionezi un nou produs, vrand sa scapi, cu disperare, de acesti ,,meseriasi nemeseriasi''
  Stai si te gandesti de ce oare unii se dau a fi meseriasi(zidari, instalatori, frigotehnisti etc) in conditiile in care se pricep mai degraba sa strice decat sa repare sau sa faca ceva bun?
De ce unii oameni nu accepta ca sunt depasiti de ceva?De ce oare orgoliul unora e mai important decat orice altceva? De ce nici un asa-zis profesionist nu-si accepta esecurile, nu-si recunoaste greselile si nu suporta consecintele faptelor sale?!De ce de fiecare data cel pagubit este clientul?
  Se pare ca fiecare dintre noi ar trebui sa ne pricepem la toate pentru a nu mai cade pe mana unor asemenea oameni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu