vineri, 20 iulie 2012

,,Emotii articulate''

  Miercuri am avut parte de o experienta inedita.Pentru prima data am participat la un workshop.
O cunoscuta firma farmaceutica a lansat o campanie intitulata InspirArt-Emotii articulare si a adunat intr-o galerie de arta din Bucuresti cativa pacienti cu poliartrita reumatoida, cei mai cunoscuti reumatologi si bineinteles, dintr-o galerie de arta nu puteau lipsi, artistii, nume importante din pictura contemporană, printre care: Sorin Ilfoveanu, Francisc Chiuariu, Laura Covaci, Valeriu Mladin, Alexandru Rădvan, Mihai Zgondoiu.
  Probabil va veti intreba ce pot avea in comun poliartrita reumatoida si pictura?! S-a urmarit evidentirea problemelor cu care se confrunta acesti pacienti, gasirea de solutii si includerea acestora intr-o Cartă a Poliartritei Reumatoide – un adevărat angajament asumat pe termen lung de medici și pacienți cu scopul de a identifica cele mai bune soluții de abordare a Poliartritei Reumatoide la nivel medical și emoțional, astfel încât calitatea vieții pacienților să fie îmbunătățită si mediatizarea acestora cu ajutorul artei.
  Imi doresc, din suflet, ca toate aceste discutii sa aiba o concretizare si sa duca la imbunatatirea vietii pacientilor cu poliartrita reumatoida.Sper ca toate solutiile discutate sa nu ramana doar la nivel declarativ.Mi-as dori ca nici un pacient sa nu mai ajunga la o forma atat de avansata a bolii cum am ajuns eu.
  200 000 de romani sufera de aceasta afectiune.Ideal ar fi ca fiecare pacient sa fie diagnosticat cat mai repede pentru a putea beneficia cat mai curand de tratamentul adecvat.Este o boala care netratata corect poate produce invaliditate si poate scadea speranta de viata.
  Daca ati primit un asemenea diagnostic, urmati tratamentul prescris de reumatolog! Daca timpul trece, boala avanseaza iar medicul vostru nu ia nici o masura pentru imbunatatirea starii voastre, poate e momentul sa va schimbati medicul dar in nici un caz nu urmati sfaturi ce v-au fost date de cunostinte sau pe care le-ati primit pe diferite forum-uri.Nu va jucati cu acesta boala caci, sigur, in acest joc, voi veti pierde!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu