joi, 27 februarie 2014

Copiii nimanui

   Pentru a nu stiu cata oara in ultima luna am vazut la stiri un reportaj despre un copil subnutrit, ajuns in stare critica la spital...Cum este posibil, oare asa ceva, in Romania anului 2014 unui copil sa nu i se dea mancare?
Ce fel de oameni suntem? Ne infometam copiii? E strigator la cer!
Stiu ca de obicei asemenea copiii provin din familii cu multi copii dar nu cred ca asta e o scuza...
Cand dai nastere unui copil esti obligat sa ai grija de el. Nu il aduci pe lume si-l uiti intr-un patut. Daca nu-l poti ingriji macar cere ajutor. Nu-l lasa sa se stinga sub ochii tai!
Nu-i pot intelege sub nici o forma pe parintii acestor copii. Cum pot face asa ceva?
Dar cum pot autoritatile locale sa stea nepasatoare in asemenea cazuri? Asistentul social nu e si el la fel de vinovat ca si parintii ca n-a luat nici o masura? Sau medicul de familie? Oare vecinii, apropiatii cum au putut asista la o asemenea drama?
  Intr-o tara in care sunt atat de multe cupluri care isi doresc un copil dar nu-l pot avea din cauza dificultatilor cu care se confrunta atunci cand doresc sa faca o adoptie, prea multi copii sufera din cauza foamei, frigului si inconstientei celor ce le-au dat nastere...
  Un copil este o binecuvantare...Odata venit pe lume ar trebui sa i se arate frumusetea acestei lumi si nu cruzimea ei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu