miercuri, 19 februarie 2014

Voluntariatul considerat experienta profesionala

  Voluntariatul urmează să fie considerat experiență profesională, proiectul noii legi a voluntariatului fiind adoptat de Senat. Printre principalele modificări ce sunt aduse actualului act normativ se numără: reglementarea desfășurării activității de voluntariat printr-un contract-cadru în formă scrisă, recunoașterea voluntariatului ca experiență profesională sau în specialitate, dacă este făcut în domeniul studiilor absolvite, și posibilitatea eliberării unui certificat de recunoaștere a competențelor dobândite prin voluntariat, de către organizația gazdă, la solicitarea voluntarului. „Recunoașterea corespunzătoare a valorii voluntariatului trebuie să devină o prioritate pentru România, care trebuie să dezvolte sisteme de recunoaștere a competențelor dobândite prin activități de voluntariat acceptate de sectorul neguvernamental, de sistemul formal de învățământ și de piața angajatorilor privați, și să exploateze la maxim potențialul voluntarului ca formă de învățare pe tot parcursul vieții și îmbătrânire activă, se menționează în expunerea de motive a proiectului legislativ. 
    Potrivit unui Eurobarometru, România are aproximativ 4,4 milioane de voluntari, respectiv 20% din populația țării în timp ce media europeană ajunge la 40%. România are, astfel, una din cele mai scăzute medii de implicare în comunitate.
   Se pare, potrivi acestui Eurobarometru ca nu stim sa ajutam fara a primi ceva in schimb...sau poate ca multi dintre noi o fac fara a fi inclusi intr-o forma organizata de voluntariat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu