luni, 9 ianuarie 2012

Suntem ceea ce gandim

  Supărarea este una din emotiile negative pe care le experimentam adesea si care poate determina diferite  neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă.
  Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente   etc. se întorc la noi producând efecte perturbatoare in echilibrul nostru interior.De aceea nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. De aceea oricând aveţi gânduri negative despre o  persoană să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău aduce un prejudiciu omului  respectiv. Astfel ne facem rau unul altuia în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru .   
Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât sieşi cât şi unui alt om.  
Răcirea relaţiilor dintre oameni se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la ruptura.

 Se spune ca atunci cand plangem, lacrimile topesc agresivitatea din sufletul nostru.

   Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. Înseamnă că supraîncărcările
nu trebuie să fie permanente şi în fiecare ocupaţie să găsim plăcerea. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii. Încercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. Nu cautati neaparat satifactii materiale. Nu căutaţi plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Săvârşind ceva bun noi pretindem imediat recompensă. Aceste dorinţe aduc ca rezultat suferinţa. Cu cât veţi intensifica acest tip de pretentii cu atât  va creşte nivelul de agresivitate.  

   Când cineva ne jigneşte e recomandat sa nu ne răzbunam pe el, sa nu-l urîm şi sa nu ne supăra pe el.
Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate.
Din pacate, chiar daca iertam uneori e foarte greu sa si uitam...
Ar trebui sa ne rugam în permanenţă ca toţi cei din jurul nostru să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune v-a iradia atât de multă iubire către întreaga lume încât iubirea se va întoarce la noi din belşug. 
Cum dăruieşti aşa primeşti! Răzbunându-te te faci egal cu adversarul. Iertându-l te arăţi superior. Iertând ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Ar trebui să fim conştienţi că iertând îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci iertând  oferim libertate. Să alegi calea iertării,  pentru că numai ea vindeca ranile.  

  Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul.  
Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră. Toate  gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. Răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine.
De aceea străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de
pace şi iubire constituie un act protector pentru noi.  
  Stiu ce veti zice ,,usor de zis, greu de facut'' si aveti dreptate...dar     suntem  ceea ce  suntem  ca rezultat a tot ceea ce am gandit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu