marți, 3 ianuarie 2012

Sa stii sa daruiesti...

  Sarbatorile de iarna, o perioada a daruirii...Toti suntem mai dornici sa daruim dar si sa primim.Se vorbeste foarte mult in aceasta perioada despre cadourile materiale dar la fel de importante sunt si darurile din suflet: atentia, aprecierea, respectul, afectiunea pe care le dam celorlalti dar pe care ni le si dorim.
  E o perioada in care vrem sa fim mai aproape de familie sau de prieteni si chiar daca acest lucru nu e posibil fizic, ne suntem aproape unii altora facandu-ne urari la telefon.sau pe net.Orice apel primit te face sa te simti mai putin singur pentru ca cineva s-a gandit la tine atat cat sa te sune si sa-ti faca urari de bine.
  Voi stiti sa daruiti celorlalti?Cate telefoane ati dat, cate mesaje ati scris in aceasta perioada?Cator oameni ati incercat sa le daruiti din surplusul sufletului vostru?
  Din pacate, cu regret trebuie sa spun, ca nu toti oamenii stiu sa daruiasca afectiune. Unii asteapta doar sa primeasca. Nu stiu ca a darui poate aduce aceeasi bucurie ca si a primi.Din nefericire, asa sunt obisnuiti.
Mai sunt si oameni care nu stiu nici sa daruiasca, nici sa primeasca. Sunt proprii lor prizonieri.
Din fericire exista si o categorie de oameni care traiesc din bucuria de a darui.O categorie pe cale de disparitie, ce-i drept.Dar acesti oameni traiesc cu adevarat spiritul sarbatorilor. Desi poate sunt coplesiti de propriile probleme, ei au mereu timp, atentie, afectiune de daruit celorlalti, chiar si atunci cand acestea nu sunt reciproce.
  Ar trebui cu totii sa invatam sa daruim si nu doar de sarbatori ci in fiecare zi a vietii noastre!
  Multumesc celor ce mi-au fost alaturi in aceasta perioada, chiar si numai cu sufletul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu