vineri, 31 mai 2013

31 mai- Ziua Mondiala Fără Tutun,

 Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea şi cei din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea recomandă fumătorilor să renunţe măcar pentru o zi la acest viciu. Îndemnul este făcut cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun, care se celebrează în fiecare an pe 31 mai.
   Reprezentanţii CPECA Vrancea oferă, tot cu ocazia acestei zile, o serie de recomandări tinerilor pentru a se proteja de consumul de tutun. „Canalizarea curiozităţii prin informare cu privire la riscurile asociate consumului de tutun; promovarea educaţiei prin valori şi atitudini care denotă respect şi responsabilitate pentru sănătatea proprie; dezvoltarea abilităţilor sociale ca suport atitudinal şi comportamental autonom şi raţional faţă de ceilalţi; promovarea alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber; accesibilitatea scăzută a tutunului în mediile sociale frecventate de tineri”, se arată în comunicatul de presă trimis de reprezentanţii CPECA. 
   La nivel global, consumul de tutun omoară anual aproape 6 milioane de oameni, din care 600 de mii sunt nefumători, expuşi fumatului pasiv. Specialiştii consideră că este important ca acest fenomen să fie combătut, deoarece se estimează că până în anul 2030 se va ajunge la o creştere a mortalităţii de la 6 milioane la 8 milioane de oameni în fiecare an, în special din ţările cu venituri mici şi medii. Scopul cel mai important pentru marcarea acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor prezente şi viitoare, nu numai din punctul de vedere al consecinţelor medicale, dar şi al celor sociale, de mediu şi economice cauzate de consumul de tutun, dar şi de fumatul pasiv.(sursa:Monitorul de Vrancea)
  Asadar aveti grija de voi renuntand la fumat.Nu se merita sa va sacrificati sanatatea pentru o placere de moment!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu