sâmbătă, 27 august 2016

Nu cumparati jgheaburi de la tigani daca nu vreti sa luati teapa!

  Un cap tuciuriu se iveste la poarta si oricat ai incerca sa-l ignori nu reusesti pentru ca e hotarat sa ramana acolo fara sa-i pese de caine ce-l latra necontenit, pana vreunul din locuitorii acelei case iese afara. E de ajuns sa-l zareasca ca nu accepta nici un refuz, fiind foarte hotarat sa-i prezinte oferta imbatabila. Vinde jgheaburi si burlane. Doar el stie cum isi alege potentialii clienti. Poate examineaza casele si se orienteaza care ar avea nevoie de jgheaburi noi.
Ii zici odata, de doua ori ca nu esti interesat dar el insista. Macar sa-i asculti oferta, apoi vei hotara  daca ii vrei marfa sau nu. Nu vrei sa-l jignesti sau Doamne fereste, sa-l discriminezi caci oricum in zilele noastre este prea multa discriminare, asa ca il asculti. Nici macar nu-ti dai seama cand a intrat in curte cu jgheabul in brate.
Trebuie sa recunosti, nimeni nu-ti va face o oferta la fel de buna. Cine iti mai pune tie jgheaburi la casa cu 100 de lei. Si parca instinctul iti spune ca ceva nu e in regula asa ca pui cat mai multe intrebari pentru a te asigura ca nu e vreo inselatorie la mijloc dar el te asigura ca pretul e real si ca nu va fi schimbat la sfarsitul lucrarii.
Asa ca esti de acord sa-ti monteze jgheaburile dar parca tot nu poti inceta sa-l intrebi cat il costa pe el materia prima, manopera de cere atata de putin pe ele. Ei, caci este insotit de inca trei, se pare tatal si inca doi frati, au un raspuns la orice intrebare. Sunt din Brasov iar cel care vorbeste intruna parca naucindu-te, este casatorit cu fata bulibasei din Buzau care exporta fier vechi in Suedia si primeste in schimb jgheaburi pe care le da ginerelui sa le monteze.
escroc jgheaburi si burlane

Sincer nici nu-ti mai pasa de unde le are. Vrei doar sa scapi odata, sa-i vezi plecati din curtea ta.
Dar la un moment dat, dupa ce a facut o parte din lucrare, asa in treacat spune ca la sfarsit trebuie numarate bucatile de jgheab folosite si calculat pretul. Imediat beculetul de alarma ti se aprinde. Ce sa calculam?
N-ai zis ca totul costa o suta de lei? O, nu! El a zis ca o suta costa o bucata de un metru, cum sa coste atatia metri de jgheab doar o suta de lei?!
100 de lei o bucata de tabla? Il intrebi siderat. Nu e orice bucata de tabla, raspunde el, mandru de marfa lui.
Atunci iti dai seama ca esti victima unor escroci si ii spui ca tu nu ii dai 1000 de lei pentru niste table, ca nu are decat sa si le ia si sa plece cu ele. Nu se astepta chiar la un asemenea raspuns dar nu se lasa descurajat caci doar e escroc de profesie, nu esti prima lui victima asa ca stie cum sa gestioneze asemenea situatii, mult mai bine chiar decat tine care pana atunci te credeai o persoana destul de perspicace.
Nu vrea 1000 de lei, doar 750. Esti hotarat sa nu te lasi asa usor fraierit desi ei sunt mai multi si foarte vocali. Stii ca nu vei scapa de ei cu una cu doua dar incerci sa-ti minimalizezi pierderile asa ca tragi cat mai mult de pret in jos. 
masina escroci jgheaburi si burlane CS01280

In cele din urma le platesti si respiri usurat ca i-ai vazut plecati din curtea ta dar in acelasi timp nu-ti vine sa crezi cum de te-ai lasat prins in asa ceva?
Daca nu cumva ai fost atat de neinspirat si le-ai platit intreaga suma ceruta de ei...
  In mediul online au  fost semnalate sute astfel de cazuri petrecute in diverse colturi ale tarii, din pacate aceasta metoda de a insela oamenii de buna credinta nu a fost la fel de mult mediatizata ca metoda ,,accidentul'', poate pentru ca oamenii in naivitatea lor, dornici de chilipiruri, ii ajuta pe acesti sarlatani sa-i escrocheze.
  Oare ce e de facut cand te trezesti prins intr-o asemenea situatie?
La aceasta intrebare a binevoit sa ne raspunda domnul agent sef principal Olaru Maricel de la Postul de Politie Rastoaca:
,,Ideal ar fi sa nu va lasati atrasi de oferta acestora dar daca totusi ii primiti sa va faca lucrarea nu le dati, sub nici o forma, suma pe care ei o cer. Dati-le cat considerati voi ca ar costa acea lucrare. Daca lucrurile degenereaza sunati politia. Noi vom veni si ii vom intreba de provenienta materialelor''.
 Asadar aveti grija pe cine primiti in curtea sau in locuinta voastra! Si...informati-va rudele, prietenii si vecinii!

Un comentariu: