vineri, 28 octombrie 2016

Bolnav intr-o tara ce sufera

   Te-ai nascut intr-un oras din Romania iar intr-o zi ai facut greseala sa te imbolnavesti...
Mergi la medic iar acesta te trimite sa-ti faci analize medicale si... Iti faci o lista cu laboratoarele de analize din oras, iti iei telefonul si te pui pe sunat. La primul laborator afli ca deja s-au facut programarile inclusiv pentru luna decembrie, la al doilea, al treilea si al patrulea esti sfatuit sa mai suni peste trei saptamani pentru a obtine o programare pentru luna decembrie, iar la alte cateva esti sfatuit sa mai revii cu un telefon anul viitor. Se pare ca te-ai imbolnavit intr-un moment total nepotrivit. Dar oare exista vreun moment potrivit pentru asta?! Cam intregul an e la fel. Fondurile pentru analize ajung laboratoarelor doar pentru primele zile ale fiecarei luni.  Oftezi si te intrebi, oare de ce ai asigurare de sanatate daca pentru tine nu mai sunt fonduri? Poate ar trebui sa se dea o lege care sa interzica imbolnavirile dupa primele zece zile ale fiecarei luni. 
Daca n-ai gresit perioada, cu siguranta, ai gresit tara in care sa te imbolnavesti...
Si totusi esti in Romania si ai nevoie de analize. Ce e de facut? Te rogi, pentru o minune, sperand ca te vei insanatosi si nu vei mai avea nevoie de investigatii medicale sau te gandesti la ce cheltuieli ai putea renunta pentru a-ti plati analizele de care ai nevoie ?!
  Si bine ar fi ca absenta fondurilor pentru analize medicale atunci cand ai nevoie sa fie singura problema cu care te confrunti atunci cand esti bolnav. Din nefericire, te mai poti intalni cu programari pentru anumite consultatii de specialitate sau pentru tratamente chirurgicale la ,,sfantu' asteapta'', medicamente ,,ia-le de unde nu-s'', dispozitive medicale a caror compensare o astepti pana la acelasi ,,sfant asteapta''...
 Doar traiesti in tara in care sunt bani pentru festivaluri si spectacole cu iz electoral dar nu pentru drumuri, in care sunt bani pentru pensii speciale dar nu pentru sanatate, in care cei ce isi iau salariile din bani publici se cred pusi in functii pentru a pune piedici bietului cetatean si nu pentru a-l ajuta.
 A cui e vina ca te-ai nascut intr-o tara ce sufera mai mult chiar decat tine?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu