luni, 30 ianuarie 2012

Un ger cumplit

   Iarasi suntem sub avertizare meteorologica! Am scapat de avertizarea ce viza ninsoarea si am intrat sub avertizarea de ger.Offf, unde o fi primavara?!Se pare ca e departe! Vantul bate cu putere, spulberand zapada si e un ger cumplit.E dificil si pentru o persoana sanatoasa sa se incumete sa iasa afara, sa strabata nametii si sa infrunte vantul dezlantuit dar daca mai ai si probleme de sanatate e chiar un sport extrem.Temperaturile scazute nu fac bine nimanui, chiar agraveaza unele afectiuni.
   Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate:căciuli, mănuşi, fulare etc
Este recomandat ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.
De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.
În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor - evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.
Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.
  Iar guvernantii vor sa ne indulceasca promitandu-ne indexarea pensiilor si salariilor dupa ce autoritatile centrale si locale iarasi au fost luate prin surprindere de venirea zapezii si le-au trebuit cateva zile pana au reusit sa dezapezeasca drumurile, timp in care au murit oameni de hipotermie sau pentru ca n-au avut cum sa ajunga la o unitate sanitara. Probabil si ei asteapta primavara ca odata cu aparitia ghioceilor sa uitam si incompetenta lor si sa ne mai lasam iarasi pacaliti pentru a-i mai vota inca o data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu