joi, 4 octombrie 2012

Ce mancam?

   „Hrana să-ţi fie medicament, iar medicamentul să-ţi fie hrana” ne îndemna Hipocrate în urmă cu aproape 2.500 de ani.
   De cand m-am imbolnavit am urmat tot felul de diete si terapii alternative in speranta ca starea mea se va imbunatati dar, din pacate, nici una n-a dat rezultate si cu toate astea cred ca Hipocrate avea oarecum dreptate. Poate ca alimentele pe care le ingeram nu ne vindeca de anumite boli dar macar ne pot proteja sa facem altele.Dar ce alimente ne ajuta si ce alimente ne fac rau? In zilele noastre e cam greu sa mai faci astfel de categorisiri.
  Medici, nutritionisti , toti sunt de acord ca fructele si legumele, in special crude( prin fierbere se distrug o serie de vitamine, in special vitamina C, in care acestea abunda), sunt un adevarat izvor de sanatate. Dar ce te faci cand nu ai o gradina proprie si trebuie sa le cumperi de la supermarket? Mai sunt acestea ,,izvor de sanate'' cand se stie ca pentru a mari productia si pentru a grabi coacerea lor cultivatorii din tara sau din afara ei, recurg la tot felul de pesticide, fiind binestiut ca acestea sunt cancerigene?!Singura solutie sigura ar fi fructele si legumele ecologice dar din pacate sunt cam scumpe pentru romanii de rand.
 Sa mancam carne sau sa nu mancam?,,Din punct de vedere anatomic, biologic, organismul uman are lungimea tractului gastrointestinal de 20 de ori mai lung decat lungimea coloanei vertebrale. Animalele carnivore au lungimea tractului gastrointestinal de doar 3 ori mai mare decat lungimea coloanei vertebrale, iar animalele ierbivore de 30 de ori mai mare. De aici rezulta limpede si clar ca "motorul" nostru nu este facut sa mearga, sa functioneze optim cu carne.'',, Proteinele animale putrezesc în interiorul organismului, imprimând corpului un miros specific. Aceşti produşi de putrefacţie formează o adevărată hazna încărcată de toxine, care se acumulează în intestine şi ţesuturile organismului, atât în interstiţii, cât şi în celule. Aceasta nu numai că formează un mediu de cultură propice pentru paraziţi, însă aciditatea va produce inflamaţie care blochează respiraţia celulară, conducând, în final, la moartea celulei.''( dr. Robert Morse)
Deci se pare ca nici carnea nu ne este recomandata daca vrem sa ne mentimem starea de sanatate.
  Ce parere aveti?Sa mancam lapte si branza?,, Adulţii nu pot digera deloc laptele, astfel încât vor dezvolta probleme inflamatorii pe măsură ce vor înainta în vârstă. Laptele de vacă este foarte sărac în acizi graşi esenţiali, care sunt vitali pentru organismul uman în procesul de producere a colesterolului, steroizilor, ţesuturilor nervos şi cerebral şi altele.(http://www.alcalinizare.ro/carne.php).
Si daca totusi ne incumetam sa bem lapte, sa cumparam lapte pasteurizat din magazine sau direct de la cei ce cresc animale? ,,Sub acţiunea căldurii, structura chimică a laptelui se modifică, iar dintr-un produs care generează alcalinitate, laptele ajunge să provoace aciditate''.,,Prin pasteurizarea laptelui, mineralele sunt ionizate, modificându-şi efectul din alcalin în acid. Acest fapt favorizează apariţia calculozei, epuizare musculară, inflamaţia tractului gastrointestinal şi alte afecţiuni.''.,, După ce am ţinut sub observaţie mii de pacienţi suferind de cancer, sunt convins că laptele şi produsele lactate (chiar şi colostrul) produc şi stimulează apariţia formaţiunilor tumorale şi a inflamaţiilor limfatice. După părerea mea, numeroase forme de cancer (tumori) congestiv sunt iniţiate de consumul acestor tipuri de alimente.'' (dr. Robert Morse)
Nu va faceti griji, nici laptele de la tarani nu e mai recomandat caci se presupune ca poate contine paraziti!
                                                            (va continua)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu