miercuri, 24 septembrie 2014

O româncă a mers pe bicicletă din Focşani până în Indonezia

  Alina Ene, o tânără în vârstă de 28 de ani din Focşani, a călătorit până în Indonezia cu bicicleta. Aventura sa a început în 4 iunie şi s-a încheiat în 28 august. Acum, Alina se pregăteşte să înceapă studiile la o facultate la care a fost admisă în Jakarta.
Tânără din Focşani a reuşit să parcurgă pe bicicletă întreaga distanţă dintre oraşul său natal şi Jakarta. Alina Ene a călătorit timp de aproape 100 de zile, iar acum, odată ajunsă în Indonezia, va studia la STSI or Indonesian College of Art.
Românca a plecat la drum pe 4 iunie, singură, pe bicicleta botezată „Nelu”. A pedalat timp de aproape 100 de zile, vreme în care a trebuit să facă faţă şi unor situaţii mai puţin plăcute: şi-a pierdut telefonul pe drum de patru ori, cardul i-a fost clonat şi banii i-au fost furaţi din cont. Acum, Alina este nerăbdătoare să înceapă cursurile la facultatea la care a fost admisă. „Teoretic, la sfârşitul acestui an de studii voi şti a dansa, cânta la un instrument, imprima ţesături şi o artă marţială de auto-apărare. Cu siguranţă voi şti a vorbi în indoneziană şi, poate, minang, dialectul local. Puţin timp pentru plimbări în timpul semestrului, dar rămâne să vedem ce şi cum”, a scris ea pe Facebook.
  Alina Ene este absolventă a Liceului de Arte din Focşani. A învăţat să meargă pe bicicletă în urmă cu doi ani. Ulterior, a participat ca voluntar la un proiect de cicloturism – „Turul Dunării” -, organizat de Cycling România şi a pedalat până la Roşia Montană.(Mai multe informatii despre aceasta calatorie puteti gasi aici: http://www.ziaruldevrancea.ro/educatie/1588808207-o-focsaneanca-prima-femeie-din-romania-care-a-calatorit-pana-in-indonezia-pe-bicicleta.html)
 Felicitari, Alina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu