joi, 24 septembrie 2015

Cine parcheaza pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati?

    Legea nr. 448/2006 republicata 2008, legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu     handicap
,, Art. 65
(1) In spatiile de parcare de pe langa cladirile de utilitate publica, precum si in cele organizate vor fi adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international cel putin 4% din numarul total al locurilor de parcare, dar nu mai putin de doua locuri, pentru parcarea gratuita a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.''

   In majoritatea parcarilor din marile orase vedem amenajate aceste locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilitati dar v-ati intrebat vreodata cine foloseste aceste locuri?
Eu mi-am pus aceasta intrebare si de multe ori am incercat sa aflu si raspunsul. N-am vazut niciodata pe vreuna dintre masinile parcate pe aceste locuri vreun insemn (ma refer la ,,celebrul'' cardul-legitimatie: http://iuli-ana.blogspot.ro/2015/09/odiseea-obtinerii-cardului-legitimatie.html) ca ar apartine sau ar transporta o persoana cu dizabilitati.
Ba mai mult, intr-una dintre cele mai mari parcari din Focsani ce apartine unui centru comercial, un singur loc putea fi folosit ( si acela ocupat in momentul in care am facut fotografiile de o masina fara card-legitimatie), celelate locuri fiind blocate cu piloni.
  Specific pentru Romania, nu? Facem lucrurile ca sa existe, nu ca sa ajutam pe cel ce are nevoie.
Cat despre soferii valizi care parcheaza pe aceste locuri...Fara cuvinte!



3 comentarii:

  1. Drepturile persoanelor cu diszabilitati sunt doar pe hartie! Cum sa pui piloni? Nesimtire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este chiar asa. Piloni sunt pusi pentru ca sarba care era prinsa de piloni mereu o rupeau cei care erau cu adevarat nesimtiti. Daca rugai vreun pasnic (mai mereu sunt in zona) iti elibera locul. Apropo, eu sunt unul din cei care le-a facut reclamatie ca nu exista locuri de parcare pentru persoane cu handicap iar la o saptamana le-am vazut pe primele doua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acea zi chiar am cautat un paznic pentru a-l intreba de ce nu putem parca pe acele locuri dar n-am gasit nici unul prin zona. In plus, stiti la fel de bine ca si mine ca nu poti lasa masina langa acei piloni pentru a pleca in cautarea paznicilor deoarece ai bloca a trecerea celorlalte masini. Felicitari pentru initiativa si de asemenea, felicitari celor ce au fost atat de promti in a da curs solicitarii dv! Pacat insa ca nimeni nu urmareste ce se intampla cu acele locuri!

      Ștergere