miercuri, 11 mai 2016

Au nevoie persoanele cu dizabilitati de asistenta la cumparaturi?

   In ultima mea postare, Magazine cu handicap , va povesteam experienta neplacuta pe care am avut-o intr-un hipermaket din Focsani iar astazi am sa va prezint continuarea acelui episod.
  La doua saptamani dupa ce am trimis acea reclamatie pe site-ul hipermaketului in cauza, cand nu mai credeam ca cineva o citise macar, am fost sunata de un reprezentant al magazinului din Focsani care si-a cerut scuze pentru acel incident.
Frumos gestul dar aceste scuze nu vor rezolva situatiile de acest gen care se vor ivi in viitor, asa ca i-am zis ca n-ar fi rau sa se ia si masuri concrete care sa vina in sprijinul persoanele cu dizabilitati atunci cand vin sa-si faca cumparaturile, sugerandu-i ca hipermaketul respectiv, avand in vedere ca eu fusesem pusa de trei ori in acea situatie (poate au mai fost si alte persoane) sa asigura asistenta la cumparaturi persoanelor cu dizabilitati, acest lucru aducand nu doar un beneficiu acestor persoane ci si un plus de imagine pentru firma pe care o reprezenta.
Persoana in cauza m-a ascultat si a zis ca va transmite propunerea mea superiorilor. Dupa o saptamana m-a contactat pentru a-mi spune ca nu s-a luat hotararea finala in ce priveste propunerea mea dar superiorii se gandesc daca nu cumva o asemena facilitate ar fi jgnitoare pentru persoanele cu handicap iar eu i-am sugerat ca poate ar trebui consultate cateva persoane cu handicap inainte de a se ajunge la o asemenea concluzie. Dupa vreo alte zece zile, in sfarsit mi s-a comunicat dezicia finala: Fiind singura persoana cu dizabilitate care a facut o asemenea reclamatie si care a si lansat o asemenea propunere, ei nu pot lua aceasta masura. Au si ei dreptate!
   Au 41 de hipermaketuri in intreaga tara...  Oare eu am fost singura care a fost pusa in aceasta situatie? Si nu doar o data ci de trei ori!
   Nici o alta persoana cu dizabilitati din Romania oare nu ar avea nevoie sa fie asistata cand isi face cumparaturile in Dedeman sau in oricare hiper sau supermaket din tara, de un angajat al acestora?
Pentru o mai buna intelegere va recomand sa cititi si : http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588810968-schimba-ceva-invata-sa-intelegi-magazinele-cu-handicap.html

Un comentariu:

  1. Nimeni nu verifica parcarile persoanelor cu dizabilitati, cum scrie Ziarul de Vrancea. Ca e un ordin de conducere, nu ma indoiesc.

    RăspundețiȘtergere