duminică, 18 septembrie 2016

Despre drepturi si obligatii...

  Multi dintre noi suntem nemultumiti pentru ca drepturile ne sunt incalcate. Persoane cu dizabilitati, persoane ce apartin unei etnii minoritare, pensionari, salariati, copii...
 Cei mai multi dintre noi ne-am aflat in situatii in care am fost nevoiti sa afirmam ca desi legile tarii in care traim ne confera anumite drepturi, in viata de zi cu zi nu ne putem bucura de beneficiile aduse de acestea. Si cu toate aceestea... Cati dintre noi ne asumam si responsabilitatile pe care le avem? Asa e viata, avem drepturi dar si obligatii. Atat legale cat si morale.
 In acest tavaluc al vietii in care suntem focusati pe drepturile noastre, mai avem oare timp sa ne gandim ca poate chiar si noi atunci cand nu ne asumam obligatiile ce ne revin in familie, in societatea din care facem parte, prin aceasta incalcam drepturile altei persoane?
Sau poate ca drepturile noastre sunt ma importante decat ale altuia?! Cand e vorba de un drept legal totul e simplu. O vorba in popor spune: ,,Unde-i lege nu-i tocmeala.'' Dar dincolo de aceasta?
  Eu am dreptul! Eu vreau asta! Eu am nevoie de asta!
Drepturi si obligatii
  De cate ori insa ne gandim daca nu cumva ceea ce noi pretindem lezeaza interesele celui de langa noi?
De la un copil care plange intr-un magazin pentru ca vrea o jucarie desi parintele ii explica ca nu are cu ce sa i-o cumpere pana la persoanele mature carora li se pare ca ar trebui sa primeasca macar cu o palma de pamant mai mult decat fratii lor sau poate o usa in plus de la casa parinteasca , toti uitam sa ne gandim cum ii afecteaza pe ceilalti deciziile noastre, cum ne afecteaza relatiile cu cei din jur, concentrandu-ne doar asupra noastra si a nevoile noastre, reale sau imaginare.

Puteti citi aceasta postare si pe blogul: http://iuliananegoita.dizabil.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu