marți, 17 iunie 2014

SpitalOnline

  Cati dintre noi nu si-au dorit, atunci cand au o problema de sanatate sa poata consulta un medic fara a se mai deplasa de acasa?! Acum se pare ca a aparut o solutie...daca ne si permitem din punct de vedere financiar.
  ,,SpitalOnline.ro, o platformă de live chat medic - pacient, a fost lansată marţi în România la iniţiativa antreprenorială a unui grup de medici români, cu sprijinul unor specialişti din Marea Britanie.
Proiectul reprezintă o alternativă rapidă a consultaţiilor medicale clasice prin care pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, pentru 30 de specialităţi, susţinute iniţial de un număr total de 150 medici. Prin intermediului chat-ului - text, audio sau video -, pacienţii primesc consiliere imediată, precum şi recomandări de tratament, reţete, scutiri şi adeverinţe medicale.
Pacienţii pot intra în dialog atât cu medici români, de pe teritoriul întregii ţări, cât şi cu specialişti străini.
Potrivit iniţiatorului proiectului, medicul ortoped Mihai Râşcu, consultaţiile sunt făcute de medici din toate specialităţile care au drept de liberă practică pe teritoriul Românie şi "automat sunt legale".
SpitalOnline.ro îşi propune să răspundă nevoii pacienţilor de a putea comunica oricând cu medicul lor, de a pune întrebări şi a primi răspunsuri chiar şi în afara programului clasic de consultaţii.
Potrivit lui Râşcu, aproximativ 70 la sută dintre vizitele la un spital sau la o clinică, pentru generarea unui diagnostic şi a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate. De altfel, pe internet, pe forumuri, sunt sute de oameni care caută online răspunsuri la diverse probleme medicale.
"Vrem să evităm ca aceşti oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, să ajungă să se trateze după ureche", a declarat Mihai Râşcu, în conferinţa de presă de lansare a proiectului.
Pentru ca un pacient să intre în legătură cu medicul, acesta trebuie să urmeze câţiva paşi: după crearea unui cont pe site, pacientul selectează specialitatea medicală dorită şi consultă lista medicilor. Printr-un icon specific, poate vedea care dintre medici sunt online şi care nu. Dacă medicul dorit nu este online la momentul respectiv, pacientul se poate programa pentru o consultaţie ulterioară sau poate accesa unul dintre medicii disponibili. Înainte de a intra în legătură cu medicul, pacientul va efectua plata online, iar apoi va beneficia de un consult prin chat - care poate fi text, audio şi/sau video. În plus, pacientul îi poate trimite medicului fişiere în orice format (copii ale analizelor medicale şi altele), iar fiecare utilizator va dispune de un dosar personal şi confidenţial, la care vor avea acces doar acesta şi medicul său, a explicat Râşcu.
Costul unei consultaţii este de 85 de lei, respectiv 50 de lei pentru abonaţi, iar costul abonamentului este de 190 de lei pe an.
Printre specialităţile medicale disponibile în prezent se numără: alergologie, boli infecţioase, cardiologie, dermatovenerologie, diabet şi nutriţie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, medicină de familie, medicină generală, medicină internă, medicină sportivă, nefrologie, neurologie, oftalmologie, oncologie, ORL, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, psihologie, reumatologie, stomatologie, urologie.
Pentru medici, SpitalOnline.ro reprezintă o oportunitate de promovare şi de extindere a bazei de pacienţi.
Proiectul are deja susţinerea unor specialişti din Londra.
   Fondatorii SpitalOnline.ro îşi propun ca, în timp, să construiască o reţea naţională de medici colaboratori şi să îşi extindă parteneriatele internaţionale către alte ţări din Europa, dar şi din America Centrală şi de Sud''.(Gandul.info)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu